#1: Eneste og største

Over 500 studenter fordyper seg i ­estetiske fag på HiOA. Institutt for ­estetiske fag (EST) ligger ved Studiested ­Pilestredet, midt i Oslo, og er størst i ­Norge på dramautdanning. I tillegg er instituttet alene i Norge om å tilby ­utdanning i både figurteater, maskespill og regi for amatørteater. 

# 2: En variert ­faglærerutdanning

Med 150 studenter er det bachelorutdanningen Faglærer­utdanning i formgiving, kunst og håndverk som er instituttets største. Ved faglærerutdanningen utvikler du egen estetisk uttrykksevne, og lærer samtidig å undervise og utvikle barn, ungdom og voksnes kreativitet og skaperevne. Det går knapt an å snakke om studiehverdag for studentene, som er å finne arbeidende både i verksteder, på prosjekt- og gruppearbeid, utstillinger og ute i felten.

#3: Veier inn i ­virkeligheten og ut i verden

– Det brede praksistilbudet vårt er også én av grunnene til at studentene velger oss foran andre skoler, forteller rådgiver og ­internasjonal ­koordinator  Elisabeth Schjønsby.  Institutt for estetiske fag samarbeider med noen av landets mest sentrale  kunst- og kultur­institusjoner om studiepraksis. Kunstindustrimuseet og Den norske opera og ballett er noen av praksisstedene EST-studenter for tiden boltrer seg på. Utveksling? Birmingham, San Fransisco, Hawaii, ­Valencia og Cape Town, for bare å nevne noen.

#4: Mye å velge

Drama er et estetisk kommunikasjonsfag, og en bachelorgrad i drama og teaterkommunikasjon åpner blant annet dører til skolesektoren, amatørteater- og kulturarbeid. Høgskolens tredje estetiske bachelorutdanning, i kunst og design, har to retninger. Mote og produksjon utdanner til den norske og internasjonale klesindustri, men gir deg også et grunnlag for å bli din egen sjef. Kunst og formidling gir deg grunnlag for å jobbe i kunst- og kultursektoren. Visualisering, idéutvikling, presentasjons- og formidlingsteknikker er bare noe av det du får med i sekken.

Les mer:

#5: Mulig å ta en mastergrad

Les mer:

Skulle du ikke føle deg helt ferdig etter tre år, når det står bachelor på vitnemålet, er det ingen grunn til å fortvile. På HiOA kan du ta en mastergrad i estetiske fag, som like godt har fire retninger: Fagdidaktikk – kunst og design, Drama og teaterkommunikasjon, Kunst i samfunnet og Mote og samfunn. Og sånn etter hvert, når årene har gått, og du trenger påfyll: Institutt for estetiske fag har massevis av etter- og ­videreutdanningstilbud.

Publisert 07.10.2015