Er du typen som lengter ut til naturen for å hente deg inn etter en lang dag på lesesalen? Da er studentforeningen Turlaget noe for deg.
Fakta
Studentforeninger
HiOA har mange ulike studentforeninger, skreddersydde etter din studieretning eller fritidsinteresser. Felles for dem alle er det sosiale miljøet og de gode vennskapene man får.

Opp fra Kjøsterudjuvet i Drammen kommer en gjeng svette, men smilende studenter.

-Oi, her var det flott, sier de i kor da de ser det fredelige vannet vi kommer opp til. Det er første gang noen av dem har gått denne turen, og for mange er det første gang de har truffet hverandre.

HiOA IL Turlaget

Marius Tiller Torsvik startet opp turforeningen Turlaget for å samle HiOA studenter som deler interessen for friluftsliv og uteaktiviteter.

Marius Tiller Torsvik startet studentforeningen «HiOA IL Turlaget» for å samle studenter fra forskjellige studieprogram som deler interessen for friluftsliv og uteaktiviteter.

-Da jeg flyttet til Oslo kom jeg meg sjeldnere ut på tur. Jeg kjente ikke turområdene, og det ble bare mer stress å komme seg ut av byjungelen, forteller han imens han åpner en pakke kjeks.

I Turlaget kan vi dele ideer til steder å gå tur, og gjøre morsomme aktiviteter ute.

Marius Tiller Torsvik

Sjokolade, appelsiner og kaffe på termos blir delt, og det diskuteres hvor turen skal gå neste gang.

-Vi oppfordrer medlemmene våre til å komme med forslag til turer de har lyst til å dra på, både i Oslo-området og utenfor. Når man er en gjeng er det ofte lettere å gjennomføre de mer omfattende turene man har hatt lyst til lenge, sier Marius.

Studentmiljø med mindre alkohol

Økonomistudent Erling Pande Braathen er ny i Turlaget, og ønsket å finne et studentmiljø som ikke hadde fokus på alkohol.

-Jeg er glad i friluftsliv, men jeg har ikke så mange venner i Oslo som liker det. I klassen kan miljøet bli litt ensformig, og da er det godt å treffe folk fra andre linjer som liker det samme som meg.

Etter å ha nytt utsikten en stund pakker de sammen sitteunderlagene, og drikker den siste slurken kaffe. Turen er komplett, og det bærer tilbake til studiehverdagen.

Det er første gang økonomistudent Erling Pande Braathen er på tur med Turlaget.
Les mer om turlaget her

Publisert 22.12.2015