OsloMet Makerspace er en kreativ lekeplass for alle. Her kan du 3D-printe, laserkutte, programmere og ellers lage det du vil.

Frode Flem står foran sitt siste skaperverk: En teslacoil. På spørsmål om hva en teslacoil er, prøver han å forklare.

– Det er en liten dings som kan lage et veldig sterkt elektrisk felt. Det er akkurat det samme som når du ser et lyn går gjennom lufta.

Små gnister står ut fra teslacoilene, som er koblet til en datamaskin.

– Den kan også spille musikk, ved at jeg slår den av og på i visse frekvenser, sier Frode engasjert mens supermario-toner kommer ut fra teslacoilene.

OsloMet Makerspace

Kreativ møteplass

Teslacoilen er laget ved OsloMets kreative møteplass: OsloMet Makerspace. Evin Güler er prosjektleder og ønsker alle med en ide velkommen.

– OsloMet Makerspace er et åpent verksted der du kan komme med dine egne ideer, og få hjelp til prosjektene dine. Enten det er 3D-printing, laserkutting eller programmering. Det er en plass hvor du kan være fri og møte folk fra andre institutter og retninger, sier Evin.

Hun understreker at OsloMet Makerspace er åpent for alle som er interessert i teknologi, kunst og design, ikke bare studenter ved OsloMet.

Evin Güler er prosjektleder ved OsloMet Makerspace.

3D-printet hjernemodell

Hanne Randby og Patrick Antonsen studerer elektronikk og IT på førsteåret ved OsloMet, og de har laget en 3D-printet hjernemodell. Hanne viser frem og forteller om hjernen.

– Her har vi festet LED-lys, det er de som blinker nå.

Patrick sitter med sensorer festet til hodet sitt, og ser på en dataskjerm foran seg. På skjermen er det en firkantet boks som han aktivt prøver å “flytte” fremover med tankene sine. Hjerneaktiviteten registreres av sensorene. Ganske avanserte greier, med andre ord.

– Denne hjerneaktiviteten er det er det som får den 3D-printede hjernen til å lyse, sier Hanne.

Hjerneprosjektet er laget i samarbeid med NFR Socrates prosjektet på OsloMets Living Technology Lab.

Tenker nytt

Evin Güler forteller at de har hjulpet til med alt fra designideer til å 3D-printe deler for et rotteeksperiment.

– Det beste med OsloMet Makerspace er at studentene er frie, de kan jobbe med det de ønsker. Vi er der for å støtte dem og hjelper dem med å komme i gang. Dette er en en plass man kan møte folk og gå litt utenfor boksen og tenke nytt.

For å komme i kontakt med OsloMet Makerspace kan du bli med i denne facebookgruppen.

Publisert 13.04.2018