HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

Teknologi og design

 Ingeniørutdanningen ved HiOA er 142 år og har holdt til i Oslo sentrum i alle år. Og fortsatt er kandidater med ingeniør-, teknologi- og datautdanning fra HiOA etterspurte i arbeidslivet.

Portrettbilde av Knut André hvor han sitter i en hvit laboratoriefrakk

Prosjektene på ingeniørstudiet gjør meg attraktiv

Når folk i byggebransjen spør Knut André Bolstad om hva han drev med på HiOA (nå OsloMet), er det prosjektene som vekker interessen.
Abid Malik sitter i en sofa på Kaffe Lars, Pilestredet 46.

Gikk fra ingeniørstudiene og rett i jobb

Da Abid Malik (31) ble ferdig med bachelorstudiet til maskiningeniør ved HiOA, gikk han direkte ut i jobb. – Jeg var heldig og fikk drømmejobben, sier han.
Knut André Bolstad

Prosjektene gjør utdanningen relevant

– Når folk i bransjen spør om hva vi drev med på HiOA, forteller jeg om hvilke prosjekter vi hadde. Og det er akkurat det de opplever som relevant, sier Knut André Bolstad.
Tre tre-terminsstudenter ved ingeniørutdanningen sitter i et laboratorium og smiler til kameraet.

Vil du bli ingeniør, men mangler matte og fysikk?

Hvis du er klar for sommerkurs, kan tre-terminsordningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus være noe for deg. Da er du også i mål med ingeniørutdanningen på tre år.

Tjente millioner på skoleoppgave

Men hva har studenten i produktdesign brukt pengene på?

Slik ser kiwi-DNA ut

Studentene trekker DNAet ut av kiwien ved hjelp av kjemi.

Fra Kjeller til Milano med egen design

Alexander Åsgård (26) fra Oslo bare «måtte» lage noe. Etter fem år med produktdesign ved HiOA er han produktdesigner. Snart skal han til Italia for å vise møblene sine – for andre gang.
Janine (22) analyserer prøver på Folkehelseinstituttet. Hun avsluttet utdanningen som ingeniør i kjemi og bioteknologi i fjor.

Ingeniøren som hjelper politiet

Janine (22) er ingeniør i kjemi og bioteknologi. På oppdrag for politiet analyserer hun prøver med blod, spytt og urin for å finne bevis som kan brukes i straffesaker.