meny
søk
English

Fra Opera til ny FoU-direktør

Styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus har tilsatt Christen Krogh (46) i stillingen som ny forskningsdirektør.

Christen krogh 190312 200X134px

Krogh kommer fra stillinger som produktdirektør i Opera Software ASA og som førsteamanuensis II i medialedelse og innovasjon ved Høgskolen i Gjøvik. Han er utdannet sivilingeniør fra Universitetet i Glasgow (1988) og tok senere en doktorgrad i filosofi ved Universitetet i Oslo (1997), med en avhandling knyttet til rettsteori, filosofi og informatikk.              

Krogh har vært forsker og senere forskningsdirektør ved SINTEF og postdoc-stipendiat ved UiO. I Opera Software har han hatt ansvar for å bygge opp Operas utviklingsorganisasjon, utvikling og leveranse av Operas produkter, samt virksomhetsutvikling. Han har diverse styreverv, blant annet i Cfengine - et selskap med utspring i informatikk-miljøet ved Høgskolen i Oslo. 

Krogh vil tiltre stillingen fra 1. september i år. Stillingen som forskningsdirektør er lagt til høgskolens Avd. for forskning og bibliotek. Han etterfølger Jostein Skurdal, som har gått over til stilling som forskningssjef ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) i Lillehammer.

Jan Eriksen Publisert: