meny
søk
English

Bli siviløkonom ved HiOA

Av 500 søkere til HiOAs nye masterstudium i økonomi og administrasjon (siviløkonom) fikk 45 en plass høsten 2012. Marte Bore Tesaker (23) er én av dem.

Marte Bore Tesaker

- Det er spennende å være med på et nytt masterprogram. Vi får være med på å forme det og lærerne er virkelig opptatt av tilbakemeldingene våre, sier hun.

Tesaker tok først bachelorstudiet i økonomi og administrasjon ved HiOA. Da var det naturlig å fortsette på masterstudiet når tilbudet kom.

Sentralt og gratis

- Høgskolen ligger supersentralt i Oslo og så er det gratis å gå på høgskolen, sier hun.

Under bachelorstudiet tok hun også et semester i San Francisco.

Hun tenker på å reise ut igjen i tredje semester i masterstudiet.

Godt ry

Tesaker sitter i styret for studiets studentforening som heter Economia. Der leder hun en egen markedsføringsgruppe.

- Vi arbeider med å markedsføre oss overfor både studenter og bedrifter. Vi ønsker å jobbe for at studiet blir godt kjent og at kandidatene blir attraktive på arbeidsmarkedet, sier hun.

De prøver også å få på plass et mentorprogram, et praksisfag og samarbeid med bedrifter slik at masteroppgavene kan skrives for disse.

Linjevalg

Foreløpig tilbys det to retninger – eller såkalte profiler: «Finans- og økonomistyring» og «Organisasjon- og ledelse». Man velger én av retningene, men med et innslag av fag fra den retningen man ikke har valgt.

Marte har valgt finans- og økonomistyring siden hun er glad i de litt «harde» fagene.

- Jeg er glad i å sette to streker under svaret, sier hun og smiler.

Ikke surfe

Det første semesteret er fagene felles for de to retningene. Fagene er finansstyring, statistisk metode, og strategisk personalledelse.

- Du må jobbe seriøst for å henge med. Du kan ikke surfe igjennom det. Men vi lærer veldig mye interessant og nyttig – og da blir det kjekt å holde på, sier hun.

Jobb

Valgmulighetene som siviløkonom er mange og Tesaker har ikke helt bestemt seg for hva drømmejobben er.

- Men jeg er fra Stavanger så jeg hadde nok ikke sagt nei til en jobb «i oljå». Statoil er jo ikke akkurat feil…, sier hun.

Les mer om utdanningen: Masterstudium i økonomi og administrasjon - siviløkonom

Olav Næss Publisert: Oppdatert: