HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Data-supermann vant Forsker grand prix

Sunil Nair fra Universitetet i Oslo ble kåret til den beste formidleren i Oslo-finalen. Se bildene fra Forsker grand prix.

Se bildeserien fra Forsker grand prix Oslo

KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE BILDESERIEN FRA FORSKER GRAND PRIX OSLO

Han imponerte både juryen og publikum med sin presentasjon på Sentrum Scene tirsdag kveld.

Nair er stipendiat ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og forsker på datasikkerhet. Målet med avhandlingen hans er å gjøre programvarer og systemer som blant annet blir brukt innenfor luftfartselektronikk, pålitelige og sikre.

Julie Føske Johnsen fra Norges veterinærhøgskole og Veterinærinstituttet tok annenplassen. Hun forsker på båndet mellom ku og kalv i melkeproduksjon.

Nasjonal finale på lørdag

Nair og Føske Johnsen går dermed videre til den nasjonale finalen på Edderkoppen Teater i Oslo lørdag 28. september kl. 19.

De to konkurrerte mot sju andre stipendiater om publikums og fagdommernes gunst. Dommerpanelet besto av Inga Bostad, tidligere prorektor ved UiO, Erik Schøyen, instruktør på Oslo Nye Teater, og Nina Kristiansen, redaktør og daglig leder for forskning.no.

Programleder for showet var Per Olav Alvestad, kjent som programleder i Schrödingers katt i NRK.

Deltakerne i Forsker grand prix Oslo

Løfter frem stipendiater

For tre år siden hentet Forskningsdagene konseptet fra Danmark til Norge.

- Målet med Forsker grand prix er å skape begeistring rundt forskningsformidling, og samtidig bidra til å synliggjøre doktorgradsforskningen, sier Asta Kristiansen, som er prosjektleder for Forsker grand prix i Oslo.

Hun forteller at Forsker grand prix har rukket å bli veldig populært, og det holdes tilsvarende kåringer i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Grimstad.

Høgskolen i Oslo og Akershus har de to siste årene vært prosjektleder for både Forskningstorget og Oslo-finalen i Forsker grand prix, og vil være det til neste år også.

Sunil Nair

Aktuelle lenker

Forsker grand prix Oslo

Bildeserie fra Forsker grand prix Oslo

Sonja Balci Publisert: Oppdatert:

Nasjonal finale

Vil du sikre deg en gratisbillett til den store finalen på Edderkoppen Teater i Oslo lørdag 28. september kl. 19?

Send en bestilling til finale@forskningsradet.no.