HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Å komme til EST er litt som å komme hjem!

Åshild Vethal har pakket OsloMet-sekken og flyttet opp i 6. etasje i Pilestredet Park, og Eirin Sæther har overtatt både roret og kontoret.

Hilde Kringeland Publisert: Oppdatert:
Eirin Sæther

Etter litt over en måneds tid begynner vi å bli bedre kjent med den nye instituttlederen vår. En trivelig, energisk dame med tung faglig ballast og et brennende engasjement og store vyer for de estetiske fagene.

– Jeg er opptatt av kunstens verdi og har brent for de kunstfaglige utdanningene i mange år!

Faglig tyngde

Cv-en er lang: Telemark lærerhøgskole 4.år, SHKS (Statens håndverks og kunstindustriskole, tekstil), førstelektor, eget atelier i en rekke år, utstillinger og utsmykkingsoppdrag - objekter, Fibre Art - tegning og tekstiler, styreleder for NTK (Norske tekstilkunstnere) og i RAM Galleri, verv i organisasjonssammenheng og utsmykkingskomite (Asker kommune), konsulent ved utsmykkinger, to år som lærer i videregående skole - tegning, form og farge. Puh!

I tillegg har Eirin hatt lederansvar i mange år og på mange nivåer blant annet ved Høyskolen Kristiania/Westerdals Oslo ACT, Oslo kunstfagskole og NISS. Hun har overlevd både fusjonsprosesser, oppkjøp og høyskoleprosess. Og hun har vært lærer, koordinator, faglig leder, studierektor, rektor, dekan og instituttleder. Vi er altså i de beste hender!

– Å komme til EST er litt som å komme hjem, sier Eirin.

Hva nå?

På Institutt for estetiske fag (EST) er kollegiet selvsagt spente på hva den nye instituttlederen tenker om veien videre.

– Det blir helt sikkert forandringer, og hvorfor skulle det ikke det? Vi er en utdanningsinstitusjon, den skal være i endring. Noe er overordnede føringer, noe er EST sin videre utvikling .

– Men for å mene noe om oss og hvor vi skal, så trenger jeg personalet sin kunnskap, at de deler med meg og kommer til meg!

Eirin har som mål å ha en times samtale med alle de ansatte på EST i løpet av høsten og det er hun allerede godt i gang med. Slik vil hun bli bedre kjent med både kollegiet og instituttet.

Institutt for estetiske fag skal ha en klar profil

– Folk skal skjønne hvem vi er, hva holder vi på med og hva kan vi tilby.

Den nye instituttlederen vil også gjerne besøke undervisningen, høre på en forelesning nå og da, besøke verkstedene og være en del av det som rører seg på instituttet. Hun oppfordrer lærerne til å invitere henne inn når det er noe de har lyst til å vise frem.

Om å hoppe etter Wirkola og Vethal

Eirin vet at Åshild har vært en populær leder og at personalet har høye forventinger. Hun er tydelig på at hun ikke er Åshild og heller ikke vil prøve å være det.

– Mitt oppdrag her - jeg må få sette mitt preg på det. Og så håper jeg at personalet vil oppfatte meg som en stødig leder.

–  Men når det er sagt så vil jo Åshild fortsette å trippe rundt på høye hæler i etasjen over her og se til at alt går ordentlig for seg , smiler Eirin.