HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Aldersforskere inntok Youngstorget med tai chi

Denne uken har flere av Europas fremste aldersforskere vært i Oslo i forbindelse med den 24de Nordiske kongressen i gerontologi. Fredag morgen inntok flere av dem Youngstorget for å utøve tai chi.

Halvard Dyb Publisert: Oppdatert:
Gruppe med mennesker utøver tai chi på youngstorget i Oslo

Initiativet kom fra Per Erik Solem – til daglig aldersforsker ved NOVA på OsloMet, og på privaten Tai chi kineo-lærer.

Solem er gledelig overrasket over at kongressdeltakerne stilte opp på det litt utradisjonelle aktivitetstilbudet – ikke minst med tanke på at at det skjedde så tidlig som klokka 08.00 på fredags morgen.

-          Det har jo vært mye stillesitting de to dagene kongressen har pågått, så det var fint å kunne bryte opp med litt tai chi – og så ligger jo Youngstorget bare noen få meter fra kongressarenaen, forteller Solem.

Brobygging på flere plan

Kineo er gresk og betyr: jeg beveger. Tai chi kineo illustrerer en kombinasjon av østlig og vestlig tradisjon. Den bygger på den enkeltes opplevelse av egne bevegelser og på samspill i bevegelse med andre personer. Sånn er det på mange måter også, både med aldringen og med aldersforskningen. Skal vi lykkes, må vi – unge og gamle - samarbeide på tvers av fagfelt og disipliner – og med forankring i oss selv, i egen aldring og i eget fag, legger Solem til.

Per Erik Solem forteller at han har vært Tai chi kineo-lærer i over 20 år. Han har mye igjen for denne aktiviteten, som tilstedeværelse i egne bevegelser, avspenning og energimobilisering.

Stor deltagelse

Nærmere 800 deltakere fra hele verden får presentert over 600 faglige innlegg med det siste fra den internasjonale forskningsfronten i løpet av de tre dagene kongressen pågår.

Du finner mer informasjon på kongressens nettsider, https://24nkg.no og på sosiale medier, https://www.facebook.com/24NKG/ og https://twitter.com/nkg2018

Arrangører

Nordisk gerontologisk forening
Norsk selskap for aldersforskning
Norsk geriatrisk forening
Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse
Folkehelseinstituttet

Velferdsforskningsinstituttet NOVA, OsloMet – storbyuniversitetet

Pressekontakt for NKG 24: Petter Hveem (90 82 83 61)