HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Bachelorstudiet i administrasjon og ledelse ga mersmak på Åpen dag

Spente venninner fra Moss har denne dagen tatt turen til HIOA for å få et innblikk i hva bachelorstudiet i administrasjon og ledelse har å tilby.

Helene Tsolkas Publisert: Oppdatert:
Vgs- elever på Åpen dag

Vi møter venninnene Stine Jensen, Marte Herje Strømme og Sara Corneliussen, alle 18 år og fra Kirkeparken videregående skole i Moss. De har som mange andre nysgjerrige ungdommer tatt turen til Oslo for å oppleve hvordan det er å være student på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Vi tar en kort prat med venninnene rett etter at de har vært på miniforelesningen «Sosiale medier og staten: Bruken av nye kommunikasjonskanaler i tradisjonsrike omgivelser», med førsteamanuensis Kristoffer Kolltveit ved Institutt for offentlig administrasjon og ledelse.

Nye dimensjoner om sosiale medier

Ifølge Kolltveit har sosiale medier endret måten folk leser og forholder seg til politikk og viktige samfunnsspørsmål på. Han sier at det er viktig å følge med i utviklingen og være bevisst på hvordan endringer i sosiale medier påvirker politikken. Venninnegjengen synes det var interessant å høre om nye perspektiver på sosiale medier.

- Han [Kolltveit] var veldig inspirerende og flink. Du skjønte at han interesserte seg for dette teamet og visste hva han snakket om. Det var spennende å høre på han. Han viste til eksempler fra virkeligheten og ting han hadde opplevd selv. Det gir mersmak, sier venninnene fra Moss.

Sammenlignet med Universitetet i Oslo opplevde venninnene miljøet ved HiOA som mer praktisk og personlig.

- Vi kommer fra åpen dag på Universitet og vi hadde forventet store saler. Men her var det litt mer som videregående, med mindre saler og klasserom. Det var mer praktisk i form av at vi fikk mer personlig kontakt med foreleser og studenter. Det liker vi, sier jentene.

Selv om de er usikre på om de vil søke seg inn på en bachelor i administrasjon og ledelse, er de enige om at studier som handler om og tar for seg slike samfunnsspørsmål er interessant.

Endringer i arbeidslivet

Venninnegjengen fra Moss er usikre på hva det fremtidige arbeidslivet vil kreve. Men at det er viktig å forstå utviklingen i sosiale medier er de enige om.

- Det er vanskelig å vite hva man kan gjøre med de forskjellige utdanningene. Men utviklingen av sosiale medier stopper jo ikke, så det er jo veldig viktig å forstå sosiale medier uansett hva man jobber med, forteller jentene.