meny
søk
English

Besøk HiOA på Forskningstorget

Forskningstorget i Oslo arrangeres fredag 23. september og lørdag 24. september på Universitetsplassen. HiOA bidrar med seks torgboder.

Sonja Balci Publisert: Oppdatert:
Slimfabrikken på Forskningstorget

Gjør som tusenvis av andre vitebegjærlige i alle aldre – besøk Forskningstorget i Oslo.

Her møter du flere titalls ulike forskningsmiljøer som presenterer forskningen sin på en lettfattelig og underholdende måte, og du kan ta del i ulike forskningsaktiviteter og spennende eksperimenter.

Forskningstorget er det største arrangementet under de landsomfattende Forskningsdagene i september. Årets hovedtema er «grenser».

HiOA bidrar med seks torgboder

Institutt for informasjonsteknologi undersøker blant annet hvordan vi skal leve sammen med roboter og hvordan teknologien endrer virkeligheten, og kanskje kan du få svar på om du klarer å gå deg vill med VR-briller?

Arbeidsforskningsinstituttet ser nærmere på om ny teknologi vil gjøre oss smartere og mer kreative. Her kan du også få prøve VR-briller, og diskutere etiske spørsmål knyttet til hvordan hjerneforbedrende teknologi påvirker samfunn, arbeidsliv og mennesker.

Hvordan og hva husker du?

Det er noen av spørsmålene Institutt for adferdsvitenskap jobber med å finne ut av. Her kan du prøve hvordan det er å være deltaker i et forskningseksperiment, spille brettspill og lære huskeregler.

Du kan også delta i et eksperiment om hva som påvirker oss når vi snakker.

Gangnam Style – fra viralvideo til kulturfenomen

Alle vet hva Gangnam Style er – stemmer det? Hva handler den egentlig om? Hvordan kunne den bli så populær? I boden til Institutt for barnehagelærerutdanning får du svaret, og det handler om nettvaner, deling og sosial markedsføring.

Folk flytter på seg og krysser grenser mer enn noen gang tidligere i historien. Mange grenser finnes også i hodene våre. Hos forskerne ved Institutt for internasjonale studier og tolkeutdanning får du diskutere dette, samt bli med på å lage Oslos største tankekart.

VR-briller

Sted: Universitetsplassen, Oslo

Tid: 23. og 24. september kl. 09.00-17.00 og 10.00-17.00.

Gratis inngang.

Forskningstorget i Oslo 2016

Besøk Researchers' Night

Grenser er også tema for Researchers' Night på Kjeller som er en del av Forskningsdagene. Her har HiOA en stand hvor de utforsker 3D-printerens muligheter og begrensninger. Kan man «printe ut» middagstallerkener og kaffekoppen»?

Tid: 23.09.2016 / 18:00 – 21:00

Sted: Kunnskapsbyens Hus

Gunnar Randers vei 24 på Kjeller

Finn ut mer på Researcher’s night