meny
søk
English

Besøk HiOA på Forskningstorget

Forskningstorget i Oslo arrangeres fredag 22. september og lørdag 23. september på Universitetsplassen. HiOA bidrar med seks torgboder.

Sonja Balci Publisert: Oppdatert:
Bilde fra Slimfabrikken på Forskningstorget

Her møter du flere titalls ulike forskningsmiljøer som presenterer forskningen sin på en lettfattelig og underholdende måte, og du kan ta del i ulike forskningsaktiviteter og spennende eksperimenter. Kanskje har du lurt på noe? Nå har du muligheten til å møte forskerne.

Dette er det største arrangementet under de landsomfattende Forskningsdagene i september, og årets hovedtema er «verdier».

HiOA bidrar med seks torgboder

Institutt for informasjonsteknologi undersøker blant annet hvordan teknologi kan gjøre livet bedre for syke, gamle eller de som trenger litt ekstra hjelp. I år har de også med seg roboten Pepper.

På standen til Handelshøyskolen ved HiOA kan du leke med 8 billioner kroner. Prøv å slå finansekspertene i å få pengebingen til å vokse fortest mulig. Lær hva en aksje er og hvordan vi kan tjene penger på aksjer.

Bilde fra Forskningstorget i Oslo

Forsker på lek

Har du tenkt på alt du får når du leker? Du har det moro, du bruker kroppen og du blir kreativ. I boden til Institutt for barnehagelærerutdanningen kan du få høre mer om verdien av en lek.

På standen til Institutt for internasjonale studier og tolkeutdanning vil du få anledning til å teste ut hvordan det oppleves å forklare noe til en person som ikke snakker samme språk som deg. Du kan prøve dette uten tolk og med tolk.

Bli med på et ekte eksperiment

Hva bestemmer hvor lenge du prater, hvor ofte du bytter emne eller bruker ladete ord? Det er noen av spørsmålene Institutt for adferdsvitenskap jobber med å finne ut av. Her kan du prøve hvordan det er å være deltaker i et forskningseksperiment og se om du er klokere etterpå.

Virussykdommer hos laks er en stor utfordring for oppdrettsnæringen. Forskere ved Institutt for naturvitenskapelige helsefag leter etter gener som kan hjelpe laksen å forsvare seg mot laksevirus. Kom innom standen deres og lær mer om dette.

Bilde fra Forskningstorget i Oslo

Bestill en forsker

Under Forskningsdagene fra 20. september til 1. oktober kan du bestille en forsker fra Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier for å holde gratis foredrag.

Forskerne som kan bestilles er Lars Gule, Marcela Montserrat Fonseca Bustos, Gunnar Haaland, Arnfinn Muruvik Vonen, Ingvild Kvikstad og Martin Blaauw Sandell. De kan lære deg mer om blant annet verdiarbeid i barnehagen, ekstremisme, fremmedkrigere, talmud, fair play i kroppsøvingsfaget og tegnspråk.

Forskeren kommer til din arbeidsplass eller organisasjon etter nærmere avtale.

Lars Gule

Forskningstorget i Oslo