HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Besøk OsloMet på Forskningstorget

Forskningstorget i Oslo arrangeres fredag 21. september og lørdag 22. september på Universitetsplassen. OsloMet bidrar med fire torgboder.

Asta Øvsthus Kristiansen Publisert: Oppdatert:
Elever fra Hasle skole på Forskningstorget i 2017

Her møter du flere titalls ulike forskningsmiljøer som presenterer forskningen sin på en lettfattelig og underholdende måte, og du kan ta del i ulike forskningsaktiviteter og spennende eksperimenter. Kanskje har du lurt på noe? Nå har du muligheten til å møte forskerne.

Dette er det største arrangementet under de landsomfattende Forskningsdagene i september, og årets hovedtema er «oppvekst».

OsloMet bidrar med fire torgboder

1. Leker i baksetet i bilen

Når barns oppvekst i økende grad foregår i organiserte aktiviteter, tilbringer de også mer tid i bil. I baksetet kan de skape sitt kulturelle rom og dyrke aktiviteter der de voksne i forsetet ikke er invitert.

I dette rommet møter de jevnlig de samme vennene og tar opp tråden fra forrige gang, akkurat som barn til alle tider har møttes når de kjeder seg for å dyrke sin egen kultur, med egne ritualer, regler, leker, forhandlinger, hierarki, språk, parodier, triks og narrespill.

Institutt for barnehagelærerutdanning vet noe om hvilke leker som er tatt med inn i baksetet og videreutviklet der, men vil gjerne ha hjelp til å vite mer: Hva gjør du sammen med vennene dine når du kjøres til trening?

2. Hva betyr det å vokse opp digitalt?

Vi lever i en digital hverdag. Hvordan har teknologien utviklet seg de siste 10 årene og hvordan påvirker den oss? Hvordan har sosiale media forandret samfunnet vårt og hva er konsekvensene ved å dele ditt (og andre) sitt liv på internett?

Ved Institutt for informasjonsteknologi på OsloMet er vi nysgjerrige på den teknologiske utviklingen og dens konsekvenser for våre barn, deres oppvekst og fremtid.

Vi har ikke alle svarene, men håper at du har like mange spørsmål som oss.

3. Digital oppvekst

Hvordan lærer vi og hva husker vi? Hvorfor er det viktig å huske – og kan en app, en robot eller et digitalt spill hjelpe oss til å lære, huske og være sammen med hverandre?

Møt studenter og forskere som samler på sanger i en app, som følger en sosial robot og som har laget et digitalt hvor-fort-kan-du-huske-hvor-noe-er-spill. Bli med på en oppdagelsesferd ved hjelp av moderne og tradisjonelle hukommelsesverktøy med teknologier som penn og papir, sanger og regler, nettbrett, mobiltelefoner og roboter. Hjelp oss å undersøke hva folk husker og hvordan digitale verktøy gir nye muligheter i barns og unges hverdag.

4. Interact

Forskning har vist at barn, unge og familier ikke får gode nok tjenester fordi lærere, helse- og sosialarbeidere ikke samarbeider godt nok på tvers. På OsloMet utdanner vi folk til jobber i barnehager, skoler og helse- og sosialsektoren.

Kom og hør hvordan vi jobber for å lære studentene å samarbeide på tvers av utdanninger.

To jenter fra Hasle skole

Sted og tid for Forskningstorget

Sted: Universitetsplassen, Oslo

Tid: 21.-22. september kl. 09:00 – 17:00 og 10:00 – 17:00.

Gratis inngang.

Mer om Forskningstorget i Oslo.