HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Byforskning langs linje 2

Bli med to forskere og to kunstnere på t-banetur gjennom en delt hovedstad.

Katrine Aakrann Ziesler Publisert: Oppdatert:
weareoslo_hellerud

AFI-forskerne  Bengt Andersen og  Ingar Brattbakk har slått seg sammen med to fotografer og tatt T-banen mellom Østerås i vest og Ellingsrud øst i Oslo. Sånt blir det spennende forskningsformidling av. 

På de 27 stasjonene mellom Ellingsrud og Østerås finner du nå forskernes tekster sammen med fotografier signert Francesca Casciarri og Eirik Linder Aspelund. Hver stasjon har bilder og tekster fra en stasjon på motsatt side av byen, så på Smestad kan du lese om Helsfyr, på Nationaltheatret står det om Grønland, og så videre. 

– Sammen med linje 5, er vel linje 2 den som kanskje best illustrerer de materielle og sosiale forskjellene mellom "øst" og "vest" i Oslo, sier Bengt Andersen.

De to forskerne har by som spesialfelt og har blant annet bidratt i den ferske antologien Oslo - ulikhetenes by.

– Så langt har tilbakemeldingene vi har fått på t-baneprosjektet vært positive, sier Ingar Brattbakk. – Mange setter pris på å få innblikk i områder i byen de har lite kjennskap til.

Utstillingen står ute til 14. oktober, så vårt tips, for alle som befinner seg i hovedstaden: Kjøp et dagskort, hopp på linje 2 og få med deg fakta, folk og foto i utstillingen  We are Oslo - eller studer den virtuelle utgaven her:  http://weareoslo.net