HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Elisabeth Nørgaard blir ny AFI-direktør

Elisabeth Nørgaard blir ny direktør for Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) ved HiOA. Hun har en master i "social policy and planning" fra London School of Economics og 25 års erfaring fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Katrine Aakrann Ziesler Publisert: Oppdatert:
Elisabeth Nørgaard

– Jeg er veldig glad for å ha fått denne jobben. Jeg ser på AFI som et sted med mange dyktige mennesker som forsker og analyserer innenfor viktige fagfelt rundt arbeid, arbeidsliv, samfunnsutvikling og velferdsstat. Dette er områder jeg har et stort faglig engasjement for og jeg ser virkelig frem til å bli kjent med alle, sette meg inn i UH-sektoren - som jo er ny for meg - og å bidra med min erfaring, sier Nørgaard.

Gjennom sine 25 år i SSB har hun jobbet faglig med å utvikle statistikkområder, skrevet analyser og hatt ulike lederstillinger. Hun har blant annet vært direktør for avdeling personstatistikk, med 5 seksjoner og om lag 120 ansatte. Når hun i april begynner ved HiOA, blir hun AFIs første kvinnelige direktør.

­– Jeg er svært glad for at Elisabeth Nørgaard har akseptert tilbudet og skal være med på å bygge Norges tredje største og mest interessante universitet videre, sier prorektor Morten Irgens, som er styreleder for Senter for Velferds- og Arbeidslivsforskning (SVA), som AFI er del av.

– I tillegg vil jeg takke Arild Steen, som har utvist sterkt og nytenkende lederskap og bidratt til å bringe både AFI og HiOA inn i et nytt kapittel, uttaler Irgens.

Den avtroppende direktøren er selv fornøyd med styrets valg av etterfølger.

– Det er flott at AFI får en ny instituttdirektør med bred ledererfaring og god innsikt i AFIs forskningsområder, uttaler direktør Arild Steen, som ble ansatt som leder for Arbeidsforskningsinstituttet i 2005.
Nå ønsker han nye utfordringer – innen AFI.
– Etter drøye 12 år som AFI-leder føles det bra å overlate ansvaret til Elisabeth og å rykke opp til forsker igjen, sier Steen.