HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Entusiasme på Forskningstorget

”Wow!», ”en gang til!” og ”det var gøy!” var uttrykk som gikk igjen på Universitetsplassen fredag og lørdag da Forskningstorget ble arrangert.

André Almås Christiansen (tekst) og Sonja Balci (foto). Publisert: Oppdatert:

Barn med stjerner i øynene og bakterier i mikroskoplinsen fikk treffe over 100 entusiastiske studenter og ansatte som var klare for å pirre nysgjerrigheten og vitebegjæret.

Forskningstorget var som alltid et av de mest populære arrangementene i løpet av de nasjonale Forskningsdagene, og også i år ble Universitetsplassen besøkt av flere tusen barn, unge og nesten like ivrige voksne i løpet av de to dagene torget ble arrangert.

Forskningstorget

HiOA stilte med seks fagmiljø

Hvert år har Forskningsdagene et tema, og i år er temaet” verdier”.

På ulikt vis har forskningsmiljøene trukket frem ulike problemstillinger knyttet til deres forskning og verdier i en eller annen form. På universitetsplassen ble spørsmål om både harde og myke verdier gjenstand for lek, undring og diskusjon.

Hele 38 ulike forskningsmiljøer stilte med stands, aktiviteter og entusiastisk kunnskapsformidling, og av disse stilte HiOA med seks spennende miljøer.

På årets forskningstorg ble en stor del av HiOAs faglige bredde vist frem, og kanskje bidro deltakelsen til å rekruttere en fremtidig barnehagelærere, økonomi eller teknolog?

Forskningstorget

Nærkontakt med roboten Pepper

Forskningstorget

HiOA-miljøene viste tydelig at høgskolen har mange spennende og interessante miljøer hvor man kan studere og forske på viktige spørsmål for samfunnet.

Det var til tider lange køer hos Institutt for informasjonsteknologi for å bygge Legomodeller ved hjelp av VR-briller, og Minecraft og roboten ”Pepper” var en stor publikumsattraksjon.

HiOAs tolkeutdanning fikk mange til å skjønne hvor viktig det er å kunne gjøre seg forstått, og det naturvitenskaplige miljøet på Fakultet for helsefag viste hvordan vi kan ta bedre vare på laksen, og bevare den som økologisk, økonomisk og kulturell verdi for Norge.

Hos Handelshøyskolen ved HiOA skapte de mange unge potensielle fondsforvaltere som på en engasjerende måte fikk lære hva Statens Pensjonsfond Utland er, og hvordan vi må tenke for å øke verdien av dette.

Hos Institutt for barnehagelærerutdanning fikk man leke og lære i ett, og forstå bedre hva slags verdi lek og moro har for utvikling og læring (se bildet under).

Forskningstorget

Fra lek til griske roboter

Her kan du lese mer om HiOAs utstillere på Forskningstorget

Se også  www.forskningstorget.net eller  www.facebook.com/forskningstorgetioslo/ for bilder og informasjon om årets forskningstorg.