HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Fikk smake på studentlivet

Flere hundre elever fikk utforske OsloMets studietilbud under årets Åpen dag.

Sonja Balci Publisert: Oppdatert:
Åpen dag 2018 på OsloMet

I disse dager er det mange ungdommer som lurer på hva de skal bli og hva de skal studere. Hundrevis av elever fra videregående skoler og andre interesserte tok turen innom OsloMet – storbyuniversitetet torsdag 8. mars.

Bioingeniørstudent Zunerah Azam var en av mange studenter som jobbet på utdanningstorget. Hun synes bioingeniørstudiet er veldig spennende og trives godt.

– Vi har en god del praktisk arbeid i laboratorietimene, og det er aldri kjedelig. Jeg går andre året på bioingeniør, og har lyst til å jobbe for Oslo universitetssykehus når jeg blir ferdig med utdanningen, forteller hun.

Bioingeniørstudent Zunerah Azam og prorektor Nina Waaler på Åpen dag

Viste frem OsloMet

I et mylder av fargerike stands fikk elever fra videregående skoler snakke med studieveiledere, lærere og studenter fra de ulike utdanningene.

De ble tilbudt omvisninger, flere workshops, utstillinger, teaterforestillinger og en rekke miniforelesninger om alt fra bioingeniøryrket til hva du kan bli om du studerer økonomi.

Yngve Torsvik Krüger (24) var en av studentene som holdt omvising på sykepleie. Han går nå siste året på sykepleieutdanningen.

– Det har vært intenst og spennende. Jeg har hatt mye praksis, og jeg har fått sett mange ulike sider av helsevesenet. Jeg har fått sett sykehjem, sykehus og ulike avdelinger der, og jeg har hatt praksis i psykiatrien, sier han.

Torsvik Krüger forteller at det er flere menn på sykepleie på OsloMet. Før studiene jobbet han i Forsvaret.

– Målet mitt er å få jobbe i en intensivavdeling og behandle mennesker som er akutt og kritisk syke. Det synes jeg virker veldig givende, sier han.

Tre sykepleierstudenter: Ida H. Byrkjedal, Erik Wibe Grut og Yngve Torsvik Krüger

Utforsker teknologi

Nytt i år var en egen stor stand for Makerspace/Makeriet.

Makerspace er et åpent verksted der folk med ideer kan utforske og leke med teknologi, kunst og vitenskap. Her kan man lære mer om utstyr og teknikker som 3D-printing, lodding, programmering og mye mer, og det er gratis.

– Du kan være på Makerspace fritt på ulike tidspunkt, og alt utstyr er tilgjengelig. Alle kan bruke 3D-printeren og loddestasjonen hvis de har fått opplæring. Og superbrukerne er der om det er noe du lurer på, sier overingeniør Evin Güler som er leder for Makerspace.

– Vi ønsker å få til et tverrfaglig rom som er relevant for både kunstnere, designere og teknologer, men også for helsefag, samfunnsvitenskap og lærerutdanning. Vi prøver å få med alle fakultetene.

Til høsten får Makerspace nye lokaler i første etasje i Pilestredet 35.

Evin Güler på Åpen dag
Oversiktsbilde fra Åpen dag 2018

Mer informasjon

OsloMet Makerspace/Makeriet på Facebook

10 tips til studiesøkere