HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Fikk smake på studentlivet

Elise Bjørge har allerede bestemt seg for å søke på paramedic. Hun var en av flere hundre elever som fikk utforske HiOAs studietilbud under årets Åpen dag.

Sonja Balci Publisert: Oppdatert:
Elise Bjørge, Ole Fjelstad Knardahl og Erlend Gundegjerde

I disse dager er det mange ungdommer som lurer på hva de skal bli og hva de skal studere. Hundrevis av elever fra videregående skoler og andre interesserte tok turen innom Høgskolen i Oslo og Akershus torsdag 9. mars.

– Jeg har lyst til å hjelpe folk i akutte situasjoner og være en del av et redningsteam, sier Elise Bjørge, som er elev ved Eidsvoll videregående skole.

Hun var med på omvisningen til paramedic og snakket med flere studenter på utdanningstorget på HiOA.

– Jeg hadde spørsmål om den fysiske opptaksprøven og fikk råd om hvordan jeg kan klare den, sier Bjørge.

Viste frem HiOA

I et mylder av fargerike stands fikk elever fra videregående skoler snakke med studieveiledere, lærere og studenter fra de ulike utdanningene.

De ble tilbudt omvisninger, flere workshops, utstillinger, motevisning og en rekke miniforelesninger om alt fra bioingeniøryrket til hva du kan bli om du studerer økonomi.

Formålet med Åpen dag er å vise frem alle høgskolens studietilbud og gi de besøkende en opplevelse av studentlivet ved HiOA.

– Vi ønsker å hjelpe ungdom til å gjøre valg av utdanning så gjennomtenkt og fornuftig som mulig, ut fra søkernes interesser og behov, sier prosjektleder Asta Øvsthus Kristiansen ved HiOA.

På studiested Kjeller kunne elevene få vite mer om helsefag, yrkesfaglærerutdanningen og produktdesign.

Sofia Mahmood og Silje Sandsbakk

Aktuelle lenker

Program for Åpen dag ved HiOA 2017

10 tips til studiesøkere

Bilder fra Åpen dag 2017 (Flickr)