HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

God innsats under Forsker grand prix

HiOA hadde tre kandidater med i torsdagens Oslo-finale av formidlingskonkurransen, og tok 3. og 4. plassen. UiOs Maren Ranhoff Hov gikk av med seieren.

Sonja Balci Publisert: Oppdatert:
Finalistene i Forsker grand prix Oslo

Maren Ranhoff Hov imponerte både juryen og publikum med sin presentasjon på Sentrum Scene torsdag kveld 29. september.

Hun er stipendiat ved Det medisinske fakultetet, og undersøker om luftambulanseleger som rykker ut kan stille diagnose og starte behandling av hjerneslag like trygt og raskt ute i felten som på sykehus.

Forskningsprosjektet hennes gransker blant annet erfaringene med en ny ambulansebil med røntgenlaboratorium skreddersydd for slagpasienter.

HiOA kom på 3. og 4. plass

Miloš Novović som er stipendiat ved Det juridiske fakultetet på Universitetet i Oslo tok annenplassen. Han forsker på hva nettselskaper, som Google, Facebook, LinkedIn, Twitter, har lov til å gjøre med innholdet vårt.

HiOA stilte med kandidatene Anne-Grethe Kaldahl ved Institutt for grunnskole- og faglærerutdanning, Steffen Hansen ved Institutt for atferdsvitenskap og Anthony Giannoumis ved Institutt for informasjonsteknologi.

På tredjeplass fulgte Anthony Giannoumis med sin presentasjon om universell utforming av teknologi.

Steffen Hansen kom på fjerdeplass med en presentasjon om hvordan atferdsanalytikere bruker eyetrackingteknologi i forskningen.

Anthony Giannoumis
Backstage

Nasjonal finale på lørdag

I landsfinalen i Bergen lørdag 1. oktober møter Maren Ranhoff Hov og Milos Novovic de beste fra delfinalene i resten av landet. Da blir det avgjort hvem som blir kåret til Norges beste forskningsformidler 2016.

Dommerpanelet i Forsker grand prix Oslo var redaktør Nina Kristiansen i forskning.no, direktør Inga Bostad ved Norsk senter for menneskerettigheter på UiO og skuespiller og kunstnerisk leder Mats Eldøen ved Det Andre Teatret. Overdommer var prorektor Ragnhild H. Hennum ved UiO.

Programleder var Per Olav Alvestad, kjent som programleder i Schrödingers katt i NRK.

Maren Ranhoff Hov og Anthony Giannoumis