HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Gründergarasjen @ OsloMet er lansert

Gründergarasjen åpnet onsdag 25. april og er et gratis tilbud for OsloMet studenter, alumner og ansatte.

Katrine Hattrem Hast Publisert: Oppdatert:

Gründergarasjen @ OsloMet _ 1

Et oppstartmiljø på OsloMet

– OsloMet ønsker å ta en tydeligere rolle og være en pådriver for innovasjon og entreprenørskap i akademia. De gode idéene som skapes ved OsloMet og forskningen som gjøres, skal komme samfunnet til nytte. Gründergarasjen skal være med på å skape en kultur for verdiskaping, og gi gründerne våre de verktøyene de trenger for å lykkes, sier rektor Curt Rice.

Gründergarasjen skal være et inspirerende og støttende fellesskap for OsloMet-gründere som ønsker å utvikle ideer til vellykkede og lønnsomme bedrifter.

Garasjen blir et gratis kompetansesenter for oppstart, kommersialisering og teknologiutvikling for ansatte, studenter og alumner fra OsloMet.

Her får ambisiøse gründere ved OsloMet muligheten til å jobbe i et kontorfellesskap sammen med andre inspirerende innovatører. Som medlem av Gründergarasjen får ansatte, studenter og alumner et sted å utvikle en idé til en levedyktig bedrift, helt gratis og inntil 12 måneder.

Gründergarasjen @ OsloMet _ 2

Bringer forskere, studenter og gründere sammen

Gründergarasjen bistår med mentoring og veiledning knyttet til juridiske problemer, immaterielle rettigheter, forretningsutvikling, søknad om finansiering og pitching.

– Vi etablerer en Gründergarasje sammen med OsloMet for å realisere flere teknologiselskaper, og hjelpe forskere og studenter med å kommersialisere teknologi. Samarbeidet med OsloMet gir selskapene i Gründergarasjen tilgang på kompetanse og nettverk fra OsloMet.

– Den nye inkubatoren vil bringe studenter, forskere og gründere sammen, og på denne måten bidra til å løse sentrale problemstillinger og gjøre at vi får flere vellykkede teknologiselskaper, tilføyer Gründergarasjens direktør Christian Bjerke.

Klikk her for mer informasjon og for å søke om plass i Gründergarasjen.

Gründergarasjen @ OsloMet _ 3

Verdiskaping, innovasjon og entreprenørskap (VIE)

OsloMets VIE-team var med i prosjektgruppen som lanserte Gründergarasjen @ OsloMet.

Teamet jobber med problemstillinger og muligheter knyttet til feltet verdiskapning, innovasjon og entreprenørskap, og kommersialisering av forskningsresultater.

Målet er å bidra til å skape en kultur og struktur for VIE-feltet, å gi større anvendelse av forskning og forskningsresultater, skape mer relevans i utdanningene, samt bidra til å løse utfordringer og utvikle samfunnet.

VIE-teamet veileder og bistår OsloMet ansatte og studenter med informasjon knyttet til:

Ta kontakt med VIE-teamet på  Fabrikken@OsloMet.no