HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

– HiOA skal bli enda bedre

– Et ledd i å bli bedre, er vårt arbeid med å bli akkreditert som universitet. Vi kommer til å lykkes med dette snart, sa rektor på kick off-arrangementet for tilsatte.

Sonja Balci Publisert: Oppdatert:
Rektor Curt Rice

Det var rektor Curt Rice som åpnet markeringen av nytt HiOA-år mandag 15. august. I sin tale til høgskolens tilsatte snakket han blant annet om høgskolens forpliktelse til samfunnsoppdraget og universitetssatsingen.

– Vi er nesten i mål. Vi er så nære mål at Kunnskapsdepartementet har sagt av vi kan droppe ordet “college” fra vårt engelske navn — og de legger dermed opp til at vi kan si, «We’re a university, men ikke et universitet», sa han.

– Et universitet skal vi selvfølgelig også bli, og håpet mitt er at vi vil bli ferdige med akkrediteringsprosessen i løpet av dette akademiske året.

Rice fortalte at mens høgskolen jobber med søknaden, kommer HiOA i gang med å utvikle en ny strategi denne høsten.

– Vår nåværende strategi gjelder hvordan vi skal bli et universitet. Den vi snart må ha på plass handler om hvordan vi skal være et universitet, påpekte Rice.

Kick off-arrangementet for tilsatte ved HiOA

– How have I changed?

I slutten av talen snakket Rice om at vi lever i en tid der vi alt for ofte blir påvirket av terrorhandlinger.

– Konsekvensene er alvorlige og personlige for de som er nære. Men også vi som står lengre unna handlingene blir påvirket. Og det blir stadig viktigere å stå opp for nettopp de verdiene som blir forsøkt ødelagt, påpekte rektor.

Han fortalte at han er stolt av måten HiOA har gjort nettopp dét i det siste året.

– Vi har hatt en helt sentral rolle i utviklingen av en Akademisk dugnad for flyktninger. Jeg har hatt æren av å møte mange mennesker som ikke bare har følt seg tvunget til å forlate hjemmene sine, men som også har valgt å komme til Norge. De har valgt å berike oss gjennom sin tilstedeværelse, sa Rice og fortsatte:  

– Jeg mener, og jeg sier det ofte: det livet vi lever her i Norge blir rikere når flyktninger kommer til oss. Vi lærer mer om vår verden gjennom møter med dem. Vår kultur utvikler seg gjennom dem.

– Dear colleagues, integration is a two-way street. We must all ask ourselves: What have I done to integrate myself with immigrants who have recently arrived in this country? How have I changed? oppfordret Rice.

Heine Totlands Sensational Rock n´roll Circus

Kåret til årets HiOA-underviser

På arrangementet i Pilestredet ble også prisen for årets underviser 2016 på Høgskolen i Oslo og Akershus delt ut, og studentene har kåret ortopediingeniør Roger Hansen til vinner av prisen.

Hansen er ledende ortopeditekniker på Institutt for ergoterapi og ortopediingeniørfag ved HiOA, og han har jobbet på høgskolen i 23 år.

– Dette var en utrolig hyggelig overraskelse for meg, sa Roger Hansen, da han fikk diplom og blomster fra Sunniva Braaten, leder for Studentparlamentet.

– Tusen takk til studentene som har stemt på meg, og takk til Studentparlamentet som ved å nominere meg, har gjort det mulig å oppleve noe så ærefullt som å få denne prisen. Noe mer inspirerende kan vel ikke en lærer oppleve, fortsatte han.

Roger Hansen

En flink motivator

Årets underviser er en pris som tildeles undervisere som utmerker seg med god formidlingsevne og et høyt faglig nivå på undervisningen.

– Roger Hansen har utmerket seg med en svært god formidlingsevne og et høyt faglig nivå på undervisningen. Studentene sier blant annet at Roger Hansen har en enormt bred kunnskap innen faget. Han har en helt unik evne til å se hver enkelt student, og han er en flink pedagog og motivator.

Det sa Sunniva Braaten da hun leste opp juryens begrunnelse fra scenen utenfor Fyrhuset i Pilestredet.

Hansen underviser i ortopediteknikk, materiallære og HMS, og veileder i design og framstilling av ortopeditekniske hjelpemidler. I tillegg har han ansvar for daglig drift av alle verksted og laboratorier ved ortopediingeniørutdanningen.

Statssekretær Dilek Ayhan i Nærings- og fiskeridepartementet og forfatter og rakettforsker Julien Bourelle holdt også innlegg på markeringen ved HiOA.

Dilek Ayhan
Gro Jamtvedt og Knut Patrick Hanevik
Julien Bourelle