HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Medbestemmelsesbarometeret 2017: Arbeidslivsrelasjoner i endring

Hva innebærer nye styrings- og ledelsesformer for samarbeidsrelasjonene på arbeidsplassene? Har de noe å si for evnen til omstilling i det norske arbeidslivet?
Og står det bedre eller dårligere til med medbestemmelsen i din bransje enn i andres?

Publisert: Oppdatert:
Godt oppmøte på lanseringen av Medbestemmelsesbarometeret 2017.

For andre år på rad har Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) ved Høgskolen i Oslo og Akershus undersøkt ansattes opplevelse av innflytelse i arbeidet og oppfatninger av styring, organisering og ledelse på arbeidsplassene. 

– Vi håper å bidra til en fruktbar debatt om bedriftsdemokratiets status og framtid, sier AFI-forsker Eivind Falkum, som er prosjektets leder. Med seg på laget har han forskerne Bitten Nordrik, Ida Drange og Christin Thea Wathne.

Sammen har de sett på hvordan ulike ledelses- og styringsformer henger sammen med tillit til eiere og ledelse, ulike former for omstilling, faglig integritet, konflikter og konflikthåndtering i norsk arbeidsliv i 2017. 

Medbestemmelsesbarometeret eies av de seks fagforbundene Den norske legeforening, Politiets Fellesforbund, Forskerforbundet, Forbundet for Ledelse og Teknikk, SAFE og Lederne.

Last ned rapporten med hovedfunn fra årets Medbestemmelsesbarometer  her.

Presentasjonen forskerne viste under lanseringen finner du her.