HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Michael Lipsky på OsloMet

Den amerikanske professoren har påvirket internasjonal forskning i snart femti år. Nå foreleser han på doktorgradskurs, holder åpen forelesning og deltar i paneldebatt ved OsloMet.

Publisert: Oppdatert:

Gjennom den banebrytende boken Street-Level-Bureaucracy  fra 1980, synliggjorde Lipsky den avgjørende betydningen "bakkebyråkrater", frontlinjearbeidere som lærere, leger og politi har som politikk-skapere, som fordelere av ressurser til samfunnets borgere.

Lipskys arbeid har vært en inspirator for forskning innen en rekke fagfelt gjennom snart 50 år. Dette er en periode som har vært preget av omfattende endringer i reguleringen av frontlinjearbeiderne, i Norge og internasjonalt forteller Oddgeir Osland.

Han er senterleder ved Senter for profesjonsstudier, som i samarbeid med Aalborg universitet og Flemming Larsen arrangerer doktorgradskurset Street-Level Bureaucrats and Organisations.

 
Som en del av kurset holdes det to åpne arrangementer der Lipsky deltar. Først onsdag 13. juni kl 09:00-10:30 «Street-Level Bureaucracy – revisited” deretter en paneldebatt "Michael Lipsky på OsloMet Panel discussion" torsdag 14. juni kl 09:00-11:00 .

-Det er en begivenhet at Michael Lipsky kommer og deltar på disse arrangementene ved OsloMet, sier Osland.

Arrangementene 13. og 14. juni er åpne for alle, ingen påmelding kreves.