meny
søk
English

Ny professor ved Fakultet for helsefag

Kjell Sverre Pettersen (62) har rykket opp til professor i helsekommunikasjon.

Nettredaksjonen ved Fakultet for helsefag Publisert: Oppdatert:
Kjell Sverre Pettersen

Kjell Sverre Pettersen har vært ansatt ved høgskolen siden 1992. Ved Fakultet for helsefag er han tilknyttet Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid og er medlem av forskergruppen i samfunnsernæring.

Etter mange år som foreleser i og fagplankonstruktør av humanbiologiske og naturfaglige emner, hovedsakelig innen ernæringsutdanning, har den faglige og forskningsmessige interessen dreid mer og mer i retning av helsefagdidaktikk og helsekommunikasjon. Ved HiOAs utdanning i samfunnsernæring har Pettersen bidratt til å etablere helse- og ernæringskommunikasjon som sentralt undervisningsemne og forskningsfelt. Kjell Sverre veileder også masterstudenter og ph.d.-kandidater. I tillegg benyttes han ofte som ekstern foredragsholder.

Pettersens forskning og publikasjoner innen de internasjonalt anerkjente og voksende feltene Health literacy og Nutrition literacy har vært omfangsrik. Sammen med samarbeidspartnere har han høstet stor internasjonal anerkjennelse for dette arbeidet.

Selv om forsknings- og publikasjonsvirksomheten hans er sentral, ligger fortsatt studentundervisning, studentkontakt og direkte oppfølgende veiledning hans hjerte og hode nærmest. Pettersen er for øvrig fotballinteressert, hvor Arsenal og Lyn Damefotaball følges trofast, både i medgang og motgang. Dessuten spiller han fortsatt gitar - til dels forsterket - noe som seg hør og bør av utøvere i hans generasjon.

 

Les mer