HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Ny professor ved Institutt for journalistikk og mediefag

Oscar Westlund har takket ja til stilling som professor ved institutt for journalistikk og mediefag. Westlund, som i dag er ansatt ved universitetet i Gøteborg, har på kort tid gjort en eksepsjonell internasjonal forskerkarriere og er i dag, tross sin unge alder, en av de mest markante, nye stemmene innenfor den internasjonale journalistikkforskningen.

Publisert: Oppdatert:
Oscar Westlund

Westlund har særlig markert seg med sin forskning på digital journalistikk og mobile medier. Han var forskningsleder for den siste svenske medietutredningen, og han er påtroppende sjefredaktør i det sentrale vitenskapelige tidsskriftet  Digital Journalism  (Taylor & Francis).

— Jag är mycket exalterad över att tillträda som professor vid HIOA, ett lärosäte som genom sin universitetsbildning uppenbarligen har mycket bra i görningen. De senaste åren har jag vid flera tillfällen besökt HiOA och de ambitiösa och trevliga forskare som arbetar där. Jag ser verkligen fram emot att som anställd bli en del av miljön, sier Westlund.

—  Jeg er svært glad for at Oscar Westlund har takket ja til å jobbe hos oss. Med Westlund får vi en internasjonal toppforsker og –underviser, som helt klart vil styrke instituttet og ta oss et skritt nærmere målet om å bli et internasjonalt ledende journalistikkforskningsmiljø, sier instituttleder Steen Steensen

Westlund begynner i stillingen 1. mars 2018.