HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Presenterer årets tall i opptaket til HiOA

Onsdag 19. juli feirer HiOA de nye studentene som får studieplass, når vi inviterer til presentasjon av årets opptakstall med kunnskapsministeren, is og karriereveiledning.

Publisert: Oppdatert:
Mobiltelefon med nettsida til Samordna opptak foran HiOA-bygning.

135 000 søkere til statlige universiteter og høgskoler får i disse dager svar på sin søknad om studieplass. Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) velger også i år å markere de nye studentene på flere måter. Prorektor for utdanning og en av høgskolens studie- og karriereveiledere er blant dem som er med hele dagen for å gratulere og informere. Les mer om det som foregår på tirsdag under.

- Opptaket til høyere utdanning er viktig på flere måter. Det er ikke bare stort for hovedpersonene selv, men også viktig for arbeidslivet og politikere som jobber med framtidig kompetansebehov. Uten de godt kvalifiserte søkerne oppfyller ikke universitetene og høgskolene samfunnsoppdraget innen utdanning og forskning, sier prorektor for utdanning ved HiOA, Nina Waaler.

nina_waaler_160_200

- Ved HiOA er vi naturligvis stolte over og glade for alle som velger oss, og det skal vi sørge for å fortelle dem i dag. Så skal vi ta godt imot dem når de begynner på studiene om få uker, sier Nina Waaler.

Presenterer årets tall

Kunnskapsdepartementet, Samordna opptak og HiOA inviterer pressen til felles presentasjon av årets opptak til høyere utdanning. Der vil kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kommentere årets opptakstall, Samordna opptak forklare hovedtrekkene og prorektor for utdanning, Nina Waaler presentere tallene for noen av HiOAs store utdanninger. Du kan også møte noen nye studenter og representanter for fagmiljøene ved HiOA.

Les Kunnskapsdepartementets invitasjon her.

Tid og sted: Pilestredet 46 (bygg P46) onsdag 19. juli, kl. 11.00.

Pressekontakt ved HiOA: Seksjonssjef Ingvild Straume, tlf. 951 85 075

All presseinformasjon fra HiOA:   www.hioa.no/opptak2017

Pressekonferansen blir sendt direkte på www.hioa.no/tv, men alle er hjertelig velkommen. Statsråden er tilgjengelig for spørsmål fra klokka 11.30, i tillegg til representanter fra HiOA og nye studenter.

Is og veiledning til nye studenter - info til journalister

Selv om det er sommerstille på campusene til HiOA, jobber opptakskontoret, veiledere og avdelingen med ansvar for kommunikasjon og informasjon til nye studenter på spreng. For anledningen arbeider noen av medarbeiderne i første etasje, og byr på is til nye studenter som kommer innom. Dessuten blir det drop-in studie- og karriereveiledning for dem som ønsker det, og god hjelp til journalister som trenger informasjon, tallknusing eller case.

Det blir stor aktivitet i sosiale medier fra HiOAs side, med blant annet Facebook live-sendinger gjennom dagen. Følg oss her:

www.facebook.com/hioa

Instagram: @hioa

www.twitter.com/hioa_info