HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Rekordlest formidling i Store norske leksikon

I 2017 har medarbeidere fra TKD med Øyvind Grøn i spissen drevet utstrakt formidling i Store norske leksikon, og artiklene er mer lest enn noen sinne.

Olav Johan Øye Publisert: Oppdatert:
Bilde av Øyvind Grøn

Som fagansvarlige og artikkelforfattere i Store norske leksikon er flere faglig ansatte på Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) på HiOA med på en formidlingsdugnad på Norge største nettsted for forskningsformidling, snl.no.

HiOA er en av leksikonets 15 eiere, og høgskolens fagansvarlige sørger for at innholdet i artiklene de har ansvaret for alltid er relevant, oppdatert og velskrevet.

Artiklene som HiOA har ansvaret for er lest 1 010 768 ganger i 2017. Lesertallene for artiklene HiOA hadde ansvar for i 2017 er 26 prosent høyere enn artiklene høgskolen hadde ansvar for i 2016.

Fagansvarlig med flest lesere på HiOA er Øyvind Grøn, med ansvar for 1099 artikler som i alt er lest 394 559 ganger.

Han har også ansvaret for noen av de mest leste artiklene av HiOA-medarbeidere i 2017,

Leksikonet framhever selv i årsrapport for 2017 at Grøn har skrevet noen av de beste artiklene som universet, elektrisk ladning, KipS. Thorne og Jarkovskij-effekten.

Øyvind Grøn har også en rekke nyskrevne artikler i 2017 om

Han er fagansvarlig for fem kategorier, bl.a.: Det tidlige univers og relativitetsteori.

Av andre fagansvarlige ved TKD kan nevnes

  • Steen Ory Bendtzen, fagansvarlig for sesignteori og –historie, han har ansvar for 19 artikler som er lest 4 527 ganger
  • Thurid Vold, fagansvarlig for Skulptur og mosaikk i renessansen og barokken, hun har ansvar for 100 artikler som er lest 4 010 ganger