HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Vil gjøre en forskjell for barn og unge

Hakan Bagci har en fersk bachelor i barnevern. Han brenner for å gi barn og unge bedre oppvekstvilkår.

Mari Valen Høihjelle Publisert: Oppdatert:
Hakan Bagci

– Skal vi gå bort til sjørøverskuta?

Et knippe ett- og toåringer i knallfargede regndresser lyser opp over spørsmålet. Små føtter tripper spent over høstløvet på lekeplassen.

– Jeg kommer på jobb for at barna skal ha det bra, smiler fagpedagog Hakan Bagci.

22-åringen er bare en av mange som har valgt et HiOA-­studium hvor man kan jobbe for barn og unges beste. I vår gikk han ut med en bachelor­grad i barnevern – og rett i jobb som fagpedagog ved Margarinfabrikken barnehage i Oslo.

Gjøre en forskjell

I jobbhverdagen skal det trøstes, passes på, lekes, forstås, veiledes og læres. Behovet for faglig kompetanse i norske barnehager er stort. For Hakan er barnehagejobben en lærerik karrierestart, før han sikter seg inn mot de mer utsatte barna.

– Etterhvert ønsker jeg å gå inn i barnevernet, sier han. Oppveksten i bydelen Stovner har gitt Hakan førstehånds erfaring med utford­ringer knyttet til integrering av innvandrerungdom. Det er disse barna han i framtiden ønsker å hjelpe – og bli et forbilde for.

– Jeg hadde gode karakterer fra ­videregående og kunne søke nesten hva som helst, men etter å ha jobbet som aktivitetsleder på Stovner ble jeg motivert til å studere barnevern.

Hakan Bagci

På rett hylle

Hakan mener bachelorgraden i barnevern har gjort ham godt rustet til en utfordrende arbeids­hverdag. Han trekker fram praksis­periodene i første-, andre- og tredjeåret som spesielt lærerike.

– Studiet er midt i blinken for de som liker praksis. Allerede i førsteåret, etter et halvår, hadde jeg praksisplass på min gamle barne­skole. For meg var det avgjørende, fordi jeg allerede da skjønte at jeg hadde havnet på rett hylle.

– Hvordan oppdaget du det?

– Jeg fikk ansvaret for et knippe barn med atferdsvansker, og det var både sterkt og motiverende å høre fra barna selv at jeg gjorde en forskjell for dem, sier Hakan.

Han roser også friheten og mulighetene studiet gir. Andreåret dro han til Mexico for å jobbe som frivillig på et barnehjem.

– Gjennom å leve tett på barna og damen som drev barnehjemmet, fikk jeg virkelig se hvor mye én enkelt person kan bety i et barns liv. Hennes måte å møte barna på har inspirert meg. Drømmen er å selv starte en institusjon for at flere barn skal få en god oppvekst.

Hakan Bagci

Les mer om utdanningen: Bachelor i barnevern

Studiemagasinet 15/16

Denne artikkelen er også publisert i studiemagasinet.

Bestill gratis magasin: studiemagasin@hioa.no - husk å oppgi navn og adresse.