HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Boklansering: Menneskerettigheter i barnevernet – konsekvenser for profesjonell praksis og policy

Dersom barns rettigheter og FNs Barnekonvensjon skal tas på alvor i barnevernet, må det en kraftig kursendring til, hevder forfatterne bak en ny bok fra OsloMet.

Sted: Pilestredet 46 Athene 1 Dato og tid: tirsdag 27. november 2018 kl. 13.00 - 14.30

Fru Justicia - statue

NOVA ved OsloMet inviterer til boklansering og forberedte kommentarer! Vi oppdaterer siden etterhvert som vi får bekreftelse fra kommentatorene.

En rekke sentrale barnevernsforskere fra inn- og utland står bak boka: «Human Rights in Child Protection - Implications for professional practice and policy». I boka ser de på hvordan barns rettigheter påvirker og former beslutninger som blir gjort i ulike deler av barnevernet.

FNs barnekonvensjon som gir barn og unge under 18 år et særskilt menneskerettighetsvern, er hovedtema i boka. Dette vernet skal gi alle barn de samme grunnleggende rettigheter, uansett hvem de er og hvor de bor. Barnekonvensjonens innflytelse i barnevernet har i stor grad vært begrenset til oppmerksomhet om og mulighet for at barns involvering i beslutningsprosesser. Men hvorfor er ikke disse rettighetene tydeligere i andre deler av barneverntjenestens arbeid?

Boka søker å bidra til å fylle dette tomrommet, og melde seg på i debatten om hvordan vi bedre kan forstå barns rettigheter i praksis.

– Vi håper at vi med denne utgivelsen kan gi inspirasjon til å se hvor grunnleggende barns rettigheter er for alt som utvikles av profesjonell praksis og policy innenfor barnevernet, forteller forsker Asgeir Falck-Eriksen, som sammen med Elisabeth Backe-Hansen har vært redaktører for utgivelsen.

Påmelding

Seminaret er gratis og åpent for alle, men ettersom lokalet har et begrenset antall plasser ber vi om påmelding. Fyll inn feltene under og meld deg på!

Målgruppe

Vi ønsker alle som enten jobber med temaet i tilknytning til barn og unge – fagpersonell, forskere, politikere, studenter eller andre som er interesserte hjertelig velkommen til lansering.

Referanse

Human Rights in Child Protection - Implications for professional practice and policy.

Redaktører: Asgeir Falck-Eriksen og Elisabeth Backe-Hansen.

Utgitt på Palgrave Maxmillan og fri tilgjengelig (PDF).