HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Boklansering: Norsk strikkehistorie

Halvparten av norske kvinner strikker, men hvor mange kjenner strikkehistorien? Velkommen til lanseringsfest av praktboka Norsk strikkehistorie!

Sted: Spetakkel bar og kokebokhandel, Vulkan 18 Dato og tid: fredag 14. september 2018 kl. 18.30 - 21.00

omslag norsk strikkehistorie

Vi er en nasjon kledd i strikkede klær, men til tross for at halvparten av norske kvinner strikker, er det få som kjenner historien til våre strikketradisjoner og strikkingens plass i dagens kultur. To av landets mest kunnskapsrike forfattere innen klær og mote, Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiasson, har skrevet boken Norsk strikkehistorie (Vormedal Forlag) som beskriver den spede begynnelsen på 1600-tallet fram til i dag. Det handler både om strikkingens betydning for våre klesvaner, produktene og vår selvfølelse, og ikke minst om de som har laget de ikoniske «norske» mønstrene.

norsk strikkehistorie forside

Ingun Grimstad Klepp er forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet. Hun jobber med forskning og formidling om klær og miljø, forholdet mellom klær og tekstiler som noe teknisk og praktisk, historisk og kulturelt. 

Tone Skårdal Tobiasson er journalist og var en av initiativtagerne bak NICE (Nordic Initiative Clean & Ethical). Hun skriver blant annet for internasjonale EcoTextile News og har skrevet flere bøker. 

Program

Boka lanseres på Spetakkel bar og kokebokhandel på Vulkan i Oslo i forbindelse med Oslo Garnfest som holdes samme helg. 

Billetter til lanseringsfesten koster kr. 120 og inkluderer en drikkebong! Billetter kjøper du hos Værbitt garn. (lenke til nettbutikk) 

Følg gjerne med på bokas Facebookside! 

Formidling