meny
søk
English

Fremtidsmat – innovasjon for sunnere matvalg

Vi ønsker forskningsmiljøer innen mat, helse og ernæring, bedrifter som er opptatt av sunn mat og offentlig forvaltning velkommen til konferansen.

Sted: Høgskolen i Oslo og Akershus, Pilestredet 46, Oslo Dato og tid: onsdag 13. september 2017 kl. 12.00 - torsdag 14. september kl. 12:00

Vår ambisjon er å skape en møteplass for aktører med interesse for å delta i arbeidet med å utvikle nye sunne produkter i mat- og drikkevaremarkedet i Norge.

Helseminister Bent Høie åpner konferansen.

Illustrasjonsbilde av grønne små planter i reagensglass

Påmelding

Siste frist for påmelding er 31. august.

  • Early bird? Påmelding frem til og med 20. august: kr 1450,-
  • Påmelding etter 20. august: kr 1950,-
  • Påmelding og betaling (Ha betalingskortet ditt klart)

Tema

  • Hvordan innfri matkjedenes krav og forventninger?
  • Helsefremmende mat
  • Er det samsvar mellom hva vi sier og hva vi spiser?
  • Matindustriens bidrag til et sunnere kosthold
  • Forskningsdrevet innovasjon i matindustrien
  • Sunn og velsmakende mat på sykehus og hotellbuffeter – er det mulig?
  • Hvordan møter kjøttindustrien oppfordringen om å spise mindre kjøtt?
  • Hvordan kan intervensjonsstudier skape suksess for norsk matindustri?

Program onsdag 13. september

12.00 Lunsj og registrering

13.00 Introduksjon av næringsklyngen Fremtidsmat v/ Kristin Hollung

13.05 Åpning av konferansen v/ rektors kontor

13.10 Introduksjon v/ Helseminister Bent Høie

Hvordan innfri matkjedenes krav og forventninger?

13.30 Mutual need for academic-industrial collaborations on food and health v/ Peter Zock, Unilever 

14.00 Norgesgruppens forventninger til matindustrien v/ Inge Erlend Næsset, Norgesgruppen

Helsefremmende mat

14.15 Hva er helsefremmende mat? v/ Linda Granlund, Helsedirektoratet

14.30 Hvordan oppnå fortrinn ved produksjon av helsefremmende mat i Norge? v/ Ola Hedstein, Norsk Landbrukssamvirke

14.45 Kaffepause

Er det samsvar mellom hva vi sier og hva vi spiser?

15.00 Vet forbrukeren nok om helsefremmende mat? v/ Annichen Bahr Bugge, SIFO

15.30 Hva spiser dagens forbruker? v/ John Spilling, IPSOS MMI

16.00 Nordmenns kostvaner - Norkost-undersøkelsen v/ Lene Frost Andersen, Universitetet i Oslo

16.30 Pause

Matindustriens bidrag til et sunnere kosthold

16.45 Sunnere og minst like god – suksess med reduksjon av salt, sukker og fett i pølser og muffins – resultater fra EU prosjektet Terifiq v/ Eva Veiseth-Kent, Nofima

17.00 Suksessen med fem om dagen v/ Pia Gulbrandsen, Bama

17.15 Orklas bidrag til en sunnere hverdag v/ Linn Anne Brunborg, Orkla Foods Norge

17.30 Odelia - Det norske oljeeventyret v/ Gjermund Vogt, Eurofins

Sosialt

18.30 Aperitiff i Festsalen, Gamle Frydenlund Bryggeri

19.00 Middag, Gamle Frydenlund Bryggeri

Program torsdag 14. september

Forskningsdrevet innovasjon i matindustrien

09.00 Forskningsdriven innovation tillsammans med livsmedelsindustrin – forskarens perspektiv. v/ Rikard Landberg, Chalmers tekniska högskola

09.45 Hvorfor samarbeider Tine med akademiske miljøer? v/ Johanne Brendehaug, Tine

10.00 25 års samarbete med olika forskningsmiljöer inom havre ger resultat! v/ Frederic Prothon, Swedish Oat Fiber

Sunn og velsmakende mat på sykehus og hotellbuffeter – er det mulig?

10.15 Hvordan skape sunn mat og matglede på sykehus? v/ Gunnar Kvamme, St.Olavs Hospital

10.30 Hvordan påvirke hotellgjester til å ta sunnere matvalg? v/ Cathrine Dehli, Nordic Choice Hotels

10.45 Pause

Hvordan møter kjøttindustrien oppfordringen om å spise mindre kjøtt?

11.00 Hva gjør Nortura for å møte utfordringene? v/ Arne Kristian Kolberg, Nortura

Hvordan kan intervensjonsstudier skape suksess for norsk matindustri?

11.15 Bruk av intervensjonsstudier og samarbeid med norsk matindustri v/ Mari Myhrstad HiOA

11.45 Intervensjonsstudier i oppstartbedrifter v/ Ole Peter Nordby, Idia

12.00 Avslutning og lunsj

Om foredragsholderne

Presentasjon av foredragsholdere (PDF)

Om arrangørene

Konferansen arrangeres med støtte fra Norges Forskningsråd. Arrangør er næringsklyngen Fremtidsmat.

Fremtidsmat 

Nofima

Logo fremtidsmat
Logo Nofima