HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Fremtidsmatkonferansen 2018: Fremtidsmat – er den plantebasert?

Et usunt kosthold er blant de viktigste risikofaktorene for sykdom og tidlig død. Fremtidsmatkonferansen ønsker å samle alle aktører som kan bidra med å utvikle fremtidens måltidsløsninger som bidrar til at nordmenn spiser sunnere og dermed kan leve bedre og lengre.

Sted: OsloMet, Pilestredet 46, Oslo Dato og tid: onsdag 12. september 2018 kl. 12.00 - torsdag 13. september kl. 12:00

grønnsaker, bær, nøtter

Konferansen er et møtepunkt og koblingspunkt for næringsmiddelindustrien, forskningsmiljøer innen mat, helse og ernæring og offentlig forvaltning. Vårt mål er at disse dagene skal inspirere til økt satsing på innovasjon og samarbeid.

  • Hva skal vi spise i fremtiden for å leve sunt, godt og lenger?
  • Hvordan skal vi utvikle fremtidens måltidsløsninger?
  • Hva kan vi gjøre for å bidra til at nordmenn velger sunnere?
  • Hvilke aktører kan bidra i dette arbeidet?

Dette er spørsmål som Fremtidsmatkonferansen søker svar på.

Konferansen vil foregå på OsloMet i Pilestredet 46, Oslo, og gå over to halve dager inkludert lunsjer og middag.
Fremtidsmat arrangerer konferansen i samarbeid med Nofima og OsloMet, og med støtte fra Norges Forskningsråd.

Påmelding

Påmelding for studenter

  • Studentpris uten middag: kr 990
  • Studentpris med middag: kr 1490

Påmelding for andre

  • Early bird? Påmelding frem til og med 31. juli: kr 1490 (middag inkludert)
  • Påmelding fra og med 1. august: kr 1990 (middag inkludert)

Program

Se hele programmet her

Se Facebook-arrangementet

Stikkord for årets konferanse er:

  • Bærekraftig mat – er plantekost alltid sunnere?
  • Vegetartrenden
  • Personlig ernæring
  • Regelverk i forhold til påvirkning og kommunikasjon av sunnhet og helse
  • Samarbeid mellom myndigheter og næringsmiddelindustri
  • Hvordan kan mattilbydere stimulere til sunnere kosthold

Om fjorårets Fremtidsmatkonferanse

Fremtidsmat arrangerte sin første konferanse i fjor. Den ble kalt "Fremtidsmat - innovasjon for sunnere matvalg". Det var over 100 deltakere og helseminister Bent Høie åpnet konferansen. Konferansen ble en stor suksess. En evaluering i etterkant viste at 82% syntes konferansen var nyttig og interessant, og 43% mente arrangementet var en utmerket arena for nettverksbygging.

Om arrangøren Fremtidsmat

Fremtidsmat er en næringsklynge med hovedsete i Oslo, Akershus og Østfold. Klyngen består av sentrale næringsaktører og FoU miljøer innen mat, ernæring og helse. Det er rundt 35 medlemmer i klyngen, fordelt på forsknings- og kunnskapsinstitusjoner og en rekke små til store bedrifter.
Klyngens visjon er å være en aktiv og synlig pådriver i arbeidet med å forbedre folkehelsen gjennom et sunnere kosthold. Formålet er først og fremst å utvikle sunnere mat- og drikke løsninger som bidrar til at nordmenn velger sunnere. Bærekraft er sterkt knyttet til dette.
Mer informasjon om klyngen finner du på Fremtidsmat