HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Jenter og teknologi Oslo 2018

Er du nysgjerrig på studier og karriere innen teknologi og realfag? Er du jente i videregående skole? Da er du velkommen til den store inspirasjonsdagen Jenter og Teknologi.

Sted: Chateau Neuf – Det Norske Studentersamfund, Slemdalsveien 15, 0369 Oslo Dato og tid: tirsdag 13. februar 2018 kl. 10.00 - 13.00

Logo, lilla firkant

Vi ved OsloMet – Storbyuniversitetet (tidl. Høgskolen i Oslo og Akershus) og Universitetet i Oslo ønsker å inspirere jenter til å åpne øyene for mulighetene du får om du velger å studere teknologi og realfag.

Hva skal til for å få en fet tech-jobb, og hvordan er det å studere teknologi og realfag?

På denne konferansen får du innblikk i spennende studier og karrieremuligheter. Du får møte studenter og mulige arbeidsgivere.

Til konferansen kommer NHO-sjef Kristin Skogen Lund, spilldesigner Martine Leonardsen fra Play Magnus, Lær Kidsa Koding og Ingeniører uten grenser . Du får foredrag om NASA og CRISPR, kjemishow , tech-vlogging og en sofaprat med gode rollemodeller.  

Arrangementet er gratis, men krever påmelding grunnet begrenset antall plasser og lunsjservering.    

NB! Elever må søke om fri for å delta på Jenter og teknologi.

Ta kontakt!

Send en e-post til jenterogteknologi@hioa.no eller ta kontakt med Johanne Severinsen (OsloMet) eller Anna Valberg (UiO).  

Arrangører : OsloMet - Storbyuniversitetet (tidligere. Høgskolen i Oslo og Akershus) og Universitetet i Oslo

Med støtte fra : NHO og Barne- og likestillingsdepartementet 

Mer informasjon? Her kan du laste ned og skrive ut pdf-invitasjon. Lærer eller rådgiver? Skriv ut, eller send ei lenke til elevene dine.

Portrett av Kristin Skogen Lund i sofa

På programmet 13. februar

OsloMet og UiO

Curt Rice, rektor ved OsloMet og Gro Bjørnerud Mo, prorektor for utdanning ved UiO, ønsker velkommen. Konferansier er Beate Dessington, studentlivskoordinator ved OsloMet. 

NHO

Kristin Skogen Lund er sjef for NHO. Hun vet hvor viktig det er å utdanne nok folk innen realfag og teknologi om vi skal dekke behovene i fremtidens arbeidsmarked. 

Ingeniører redder verden

Bilde av Oda Kristine Grifftun i romskipcockpit

Marit Kjendlie er utdannet sivilingeniør og er styreleder for Ingeniører uten grenser. Hvert år bidrar de med ingeniørkompetanse i en rekke bistandsprosjekter rundt om i verden.  

Koding er fremtiden

Lær Kidsa Koding vil at alle skal lære seg koding, og aller helst i skolen. Alle yrker i framtida vil være teknologibasert og det er ingen grunn til at bare gutta skal satse på teknologi. Å lære seg koding er et bra førstesteg for å sikre seg relevant utdanning.

Vant astronautmøte

Oda Kristine Grifftun studerer energi og miljø i bygg på OsloMet. Hun var en av fire teknologistudenter som vant en konkurranse der premien var et besøk hos NASA i USA i høst.

Hedda Johannessen holder kjempshow, med eksplosjon

Sjakk til folket! 

Martine Leonardsen er spilldesigner og jobber i teamet til Magnus Carlsen. Hun har vært med å lage sjakkappen Play Magnus.

CRISPR – genteknologi som revolusjonerer medisinen

Helene Sørum Kristiansen er biokjemistudent og forteller om hvordan UiO-forskere klipper og limer i DNAet til alle typer levende celler med den nye og banebrytende bioteknologien. 

Kjemishow

Bilde av hvit robot, som heter Pepper

Hedda Johannesen er biokjemiker og skriver doktorgrad ved UiO. Hun tar oss med inn i kjemiens verden fylt med farger, lyder og lukter. 

Makerspace

Christina Eline Åsheim Ellingsen studerer kjemiingeniørfag ved OsloMet. I tillegg jobber hun ved OsloMets makerspace, Makeriet hvor tørr teori får liv gjennom egendrevet læring. Her lager hun biosfærer, inkuberer elektrisitetsgenererende bakterier, bygger kjedereaksjoner og tester ut kinetiske skulpturer. 

UiO realfag og teknologi

 

hioa-logo