HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

"Naken på nett" - reportasjeserien om ulovlig spredning av bilder på nett

VG-journalistene Håvard Kristoffersen Hansen og Amalie Frøystad Nærø vil fortelle om sitt arbeid med reportasjeserien "Naken på nett". Dette er et foredrag som både er journalistfaglig og som setter søkelys på det risikobildet som unge opplever i dag med hensyn til personvern og de konsekvensene det får for den enkelte å bli utsatt for ulovlig spredning av intime bilder.

Et arrangement i samarbeid mellom OsloMet, Universitetet i Oslo og sikresiden.no.

Sted: Pilestredet 46, Athene 1 Dato og tid: tirsdag 16. oktober 2018 kl. 14.00 - 15.00

portrettfoto

Spredning av nakenbilder er et alvorlig og stadig økende samfunnsproblem. Det siste halvåret har VGs journalister Håvard Kristoffersen Hansen og Amalie Frøystad Nærø vært i kontakt med opp mot 100 jenter og unge kvinner fra hele Norge, som er blitt utsatt for ulovlig spredning av intime bilder. Noen av dem er blitt filmet eller fotografert uten at de har vært klar over det. Noen har sendt bilder av seg selv til en person de stolte på. Andre har fått bildene sine stjålet.

Men ingen av de som ble utsatt for dette følte at de fikk hjelp av politiet. De forteller om en ekstrem belastning, psykisk påkjenning og en følelse av at livet falt i grus. De har blitt frastjålet det mest private de har: Kroppen sin. Bildene har raskt blitt spredt på sosiale medier og ulike forum.

VGs journalister vil fortelle om sitt arbeid med reportasjeserien Naken på nett, om møtet mellom Silje (25) og mannen som delte bilder av henne, om hvordan slike bilder kommer på avveie og hvorfor gjerningspersonene velger å dele disse bildene.