HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Pressetreff og karriereveiledning - studieopptaket på HiOA

Onsdag 19. juli feirer HiOA de nye studentene som får studieplass, når vi inviterer til pressekonferanse med kunnskapsministeren, is og karriereveiledning.

Sted: Pilestredet 46 Dato og tid: onsdag 19. juli 2017 kl. 10.00 - 14.00

nina_waaler_160_200

135 000 søkere til statlige universiteter og høgskoler får de neste dagene svar på sin søknad om studieplass. Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) velger også i år å markere de nye studentene på flere måter. Prorektor for utdanning og en av høgskolens studie- og karriereveiledere er blant dem som er med hele dagen for å gratulere og informere.

- Opptaket til høyere utdanning er viktig på flere måter. Det er ikke bare stort for hovedpersonene selv, men også viktig for arbeidslivet og politikere som jobber med framtidig kompetansebehov. Uten de godt kvalifiserte søkerne oppfyller ikke universitetene og høgskolene samfunnsoppdraget innen utdanning og forskning, sier prorektor for utdanning ved HiOA, Nina Waaler.

- Ved HiOA er vi naturligvis stolte over og glade for alle som velger oss, og det skal vi sørge for å fortelle dem i dag. Så skal vi ta godt imot dem når de begynner på studiene om få uker, sier Nina Waaler.

Pressetreff om årets tall

Kunnskapsdepartementet, Samordna opptak og HiOA inviterer sammen til pressekonferanse om årets opptak til høyere utdanning. 

Der vil kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kommentere årets opptak, Samordna opptak forklare hovedtrekkene og prorektor for utdanning, Nina Waaler HiOA presentere tallene for HiOA. Du kan også møte noen nye studenter og representanter for fagmiljøene ved HiOA.

Tid og sted: Pilestredet 46 (bygg P46) onsdag 19. juli, kl. 11.00.

Pressekontakt ved HiOA: Seksjonssjef Ingvild Straume, tlf. 951 85 075

Pressekonferansen blir sendt direkte på http://www.hioa.no/HiOA-tv, men alle er hjertelig velkommen.

Karriereveileder Trine Neset Brødremoen i samtale med Ingvild Straume

Is og veiledning til nye studenter - info til journalister

Selv om det er sommerstille på campusene til HiOA, arbeider opptakskontoret, veiledere og avdelingen med ansvar for kommunikasjon og informasjon til nye studenter på spreng. For anledningen jobber noen av medarbeiderne i første etasje, og byr på is til nye studenter som kommer innom. Dessuten blir det drop-in studie- og karriereveiledning for dem som ønsker det, og god hjelp til journalister som trenger informasjon, tallknusing eller case.

Det blir stor aktivitet i sosiale medier fra HiOAs side, med blant annet Facebook live-sendinger. Følg oss her:

www.facebook.com/hioa

Instagram: @hioa

www.twitter.com/hioa_info