HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Ungdom i 60 minutter

Velkommen til 60 minutter om barn og unges oppvekst i Norge. Du får høre om hvorfor noen ungdomsgenerasjoner blir mer betydningsfulle enn andre? Vi presenterer nye tall fra Ungdata junior, og så får du høre hva forskerne gjør når de "splotter".

Sted: Kulturhuset, Boksen, Youngs gate 6 Oslo Dato og tid: onsdag 26. september 2018 kl. 16.00 - 17.00

sko til en ungdom

Dette SAMSVAR-seminaret er en del av Forskningsdagene og vil for anledningen holdes på Kulturhuset ved Youngstorget i Oslo. Det er den tredje gangen at vi arrangerer SAMSVAR-seminaret innenfor Forskningsdagenes rammer. Vi presenterer tre ulike tilnærminger til temaet oppvekst i Norge:

  • Først ute er sosiolog og forskningsleder ved NOVA,OsloMet, Guro Ødegård med innlegget: De som bygde landet til «de som er stressa og pressa». En fortelling om generasjoner. Hvorfor blir en ungdomsgenerasjon forskjellig fra den forrige – og hvorfor. blir noen mer betydningsfulle enn andre? Guro tar publikum med på en reise fra etterkrigstidens ungdommer og fram til i dag.
  • Dernest vil NOVA-forsker ved OsloMet, Mette Løvgren, presentere helt ferske tall fra prosjektet Ungdata junior, en spørreskjemaundersøkelse gjennomført blant 10–12-åringer.
  • «Hvor har du det godt?» AFI-forsker Ingrid Tolstad setter et punktum for innledningene når hun presenterer "Splotting" - en tusj-og-papirbasert metode som hjelper forskeren til å få barn og unge i tale, ikke minst om sted, identitet og tilhørighet. Og det gjelder ikke bare ungdom - underveis i innledningen får publikum selv teste splotting ved bordene.

Etter innleggene åpner vi for spørsmål og debatt.

Ordstyrer: Ingvild Straume, leder for Seksjon for samfunnskontakt og forskningsformidling ved OsloMet.

Arrangeres av Arbeidsforskningsinstituttet AFI og Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet – storbyuniversitetet.

Velkommen!