HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Finn fagstoff

I søkesystemet Oria finner du det meste som inngår i HiOAs samlinger: (e)bøker, artikler, studentoppgaver, filmer, romaner m.m. Å søke direkte i fagdatabaser kan være et annet mer emnespesifikt søkealternativ.

Søk etter bøker o.l. i Oria

Forfatter- /tittelsøk

 1. Skriv inn forfatters etternavn og noen ord fra tittel i Orias søkefelt: kombinasjonen av disse to gir som regel presise treff når det er én konkret bok man er ute etter.
 2. Klikk på søk.
 3. Sjekk om boken er ledig og hylleplassering på fanen «Finn og bestill».
 4. Ønsker du mer detaljer om boken/dokumentet,
  klikk på «Detaljer».

Tips!

Husk at du kan velge " Avansert søk" i Oria for å få flere valgmuligheter. Du kan f.eks. avgrense på "Forfatter", "Tittel" og "Emne".

Emnesøk

 1. Skriv inn emneord(ene) i søkefeltet.
 2. Klikk på søk.

Bruk gjerne trunkering (trunkeringstegn er *). Ved bruk av * i slutten av søkeord, søker man på ordet og alle mulige endelser. Søk på "rus*" gir treff på rus, rusmisbruk, rusmisbruker, rusmisbrukere, russ, russere, russisk osv.

Lese og låne e-bøker

Hjelp og tips til lesing og lån av e-bøker.

Søk etter tidsskrifter/artikler i Oria

Tittelsøk tidsskrifter

 1. Søk på tidsskriftets tittel i Orias søkefelt for å se om det finnes ved ditt studiested.
 2. Elektronisk tidsskrift vises i trefflisten med «Tilgjengelig online». Klikk på "Vis fulltekst" for å få tilgang. Ved trykte tidsskrifter klikker du på "Finn og bestill" for å finne ut hvor tidsskriftet befinner seg.
 3. Artikler i elektroniske og trykte tidsskrifter som
  finnes ved HiOA må du selv skrive ut/ta kopi av.

Tips!

Avgrens søket! Hak av for "tidsskrifter" og "e-tidsskrifter" i avansert søk. Du kan også gjøre flere avgrensninger i venstremenyen.

Tittelsøk artikler

 1. Søk på artikkeltittel i Oria.
 2. Klikk på "Vis fulltekst" for å få tilgang. Merk: artikler som kun finnes i trykte tidsskrifter er ikke søkbare. Du må da søke opp tidsskriftet og finne hylleplassering.
 3. Du må selv skrive ut artikkelen.

Hvordan bestille, reservere og fornye

Søk i databaser

Ved å søke i spesifikke databaser, har du mulighet for å søke med større presisjon innen ditt fagfelt enn i Oria. I HiOAs databaseoversikt eller via fagressurssidene kan du finne databaser som dekker dine fagområder.

For å gjøre et mest mulig emnepresist søk kan det være fornuftig å forberede søket før du går i gang. Databasene har som oftest en hjelpefunksjon hvor du kan lese mer om hvordan du søker optimalt i den bestemte databasen.

HiOA arkiver

ODA (Open Digital Archive): inneholder artikler, bokkapitler og masteroppgaver som er produsert ved HiOA.

Fagarkivet: inneholder faglige arbeider og studentoppgaver produsert ved HiOA.

HiOA Film: inneholder bl.a. instruksjonsfilmer, opptak av forelesninger, konferanser, seminarer og mye mer, produsert ved HiOA.

Læringssenter og bibliotek Publisert: Oppdatert: