HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

SIFO søker barnefamilier til forskningsprosjekt om Smarte leker

Vi kartlegger nå hvordan norske barn bruker app-baserte leketøy, og vil gjerne snakke med barn som bruker disse produktene.

smarte leker

Til et forskningsprosjekt om barns tilgang til app-baserte leker og teknologier ønsker vi å snakke med familier med:

  • Barn i alderen 6-14 år i Oslo-området
  • Barn som bruker leker eller produkter som kan kobles til internett for eksempel apper.

Eksempler kan være smartklokke, treningsarmbånd, Pokemon armbånd, Smarte leker som dukken Cayla og roboten i-que og andre app-baserte leketøy.

Vi ønsker å gjennomføre intervjuer hjemme hos familiene mellom 24.april og 7.mai. Som takk for hjelpen mottar deltakere et gavekort på 500 kroner. 

Høres dette interessant ut? Ta kontakt!

E-post: thea-grav.rosenberg@sifo.hioa.no 

Tlf: 97 76 72 19

Om forskningsprosjektet

Internett-tilkoblede Smarte leker og teknologier finner i stadig større grad veien inn i norske hjem. SIFO vil derfor gjøre en kartlegging av hvilken tilgang og bruk norske barn i alderen 6-14 år har til disse produktene.

Med internett-tilkoplede Smarte leker og teknologier tenker vi på produkter som på noe vis gjør at informasjon om bruk og brukere kan samles, lagres og videreformidles via internett. Smarte teknologier kan være utstyrt med ulike sensorer, sendere/mottakere, chiper og/eller de kan være internett-tilkoblet via smarttelefoner og apper. Tidligere har Forbrukerrådet sett nærmere på dukken Cayla, som er åpen for kommunikasjon via Bluetooth. Nå ønsker vi å undersøke bredden i de leketøy og teknologier som gjør at barns aktiviteter og bevegelser kan logges, spores, brukes og selges.

Kjersti Lassen Publisert: Oppdatert: