HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

For studenter og ansatte

OsloMet søker deg som ønsker å gjøre en forskjell for flyktninger og asylsøkere!

Vil du bli frivillig?

Ønsker du å bidra, men vet ikke hvordan? Akademisk Dugnad er et prosjekt som drives av ansatte, studentassistenter og studenter ved OsloMet, med mål om å bidra til inkludering og integrering – og skape en arena hvor studenter og flyktninger kan møtes og lære av hverandre. Det arrangeres blant annet ukentlige kurs i data, akademiske språkkafeer på norsk og engelsk og sportsaktiviteter, og vi har behov for engasjerte frivillige!

Slik ser Akademisk dugnads ukeplan ut:

  • Mandager: kl. 09:00-11:00, Pilestredet 46  - Datakurs for nybegynnere
  • Tirsdager: kl. 17.00-19.00, Pilestredet 52 - Akademisk språkcafé på norsk
  • Onsdager: kl. 16.30-18:00, Pilestredet 50 (gymsalen) - Sportsaktiviteter
  • Torsdager: kl. 17.00-19.00, Pilestredet 52 - Akademisk språkcafé på engelsk

Gratis datakurs

Hver mandag holder OsloMet gratis datakurs for flyktninger og asylsøkere. Dette er et nybegynnerkurs, og arrangeres av studenter. Egen datamaskin trengs ikke, OsloMet stiller med sine! Er du interessert i å delta som frivillig – send mail til  international@hioa.no.

Akademisk språkkafé på norsk og engelsk

Hver tirsdag og torsdag arrangerer OsloMet Akademisk språkkafé på norsk og engelsk for flyktninger og asylsøkere. Dette er et lavterskeltilbud, hvor våre deltakere får anledning til å øve seg muntlig og skriftlig på norsk og engelsk ved å jobbe med oppgaver og eksamener tilpasset deres språknivå. Disse oppgavene blir laget av studentassistenter, så her er det bare å møte opp og skravle og ha det trivelig! Er du interessert i å delta som frivillig, send mail til  international@hioa.no.

Sportsaktiviteter

Hver onsdag arrangerer Akademisk Dugnad, i samarbeid med OsloMet IL og Amnesty, sportsaktiviteter for flyktninger og asylsøkere. Her spiller vi fotball, basketball, volleyball og prøver oss på andre sportsaktiviteter! Vi har også en egen kvinnegruppe hvor vi spiller volleyball og gjør yoga og aerobic. Er du interessert i å delta som frivillig, send mail til international@hioa.no.

Hva får jeg?

  • Delta på sosiale arrangementer
  • Attest som bevis på at du har arbeidet frivillig for Akademisk dugnad.
  • Internasjonalt nettverk
  • En sjanse til å gjøre en forskjell

Du kan når som helst få veiledning og støtte i din rolle som frivillig.

Publisert: Oppdatert: