HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

iSchools

Den internasjonale organisasjonen iSchools er et nettverk av ledende universiteter som tilbyr utdanning og forskning innen informasjonsfeltet. Organisasjonen ble etablert i 2005, og har medlemmer fra alle verdens kontinenter. Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag (ABI) ved HiOA er Norges eneste iSchools-medlem.

iSchools logo

iSchools-institusjonene deler en grunnleggende interesse for forholdet mellom informasjon, mennesker og teknologi . Mange av de sentrale medlemsinstitusjonene har røtter i bibliotek- og informasjonsvitenskap og arkivfag. Andre iSchools-medlemmer tilbyr også studieprogrammer innen blant annet informatikk, informasjonsteknologi og mediefag. Organisasjonen gir anledning til å samarbeide og dele erfaringer om utdanning og forskning på tvers av fag- og landegrenser. Den årlige konferansen, iConference, er et viktig møtested for forelesere, forskere, studenter og praktikere som er opptatt av dagsaktuelle problemstillinger knyttet til bruk av informasjon i samfunnet.

iSchools-medlemmer må dokumentere at de satser på å lære opp nye forskere, vinner fram i konkurranse om forskningsmidler og er engasjert i å utvikle fagfeltet. ABI ble anerkjent som medlem i 2014 vurdert etter disse kriteriene.

ABI samarbeider tett med de andre nordiske iSchools-medlemsinstitusjonene: Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) ved Københavns Universitet, Bibliotekshögskolan ved Högskolan i Borås og School of Information Sciences ved Tammerfors universitet.

Les mer om organisasjonen iSchools.

Kontaktperson: Tor Arne Dahl, instituttleder. 

Hanne Silje Hauge Publisert: Oppdatert: