HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Korrupsjon – et spørsmål om kultur, moral eller institusjoner?

Bo Rothstein er årets Grimen-foreleser. Rothstein er kjent for sine arbeider om den universelle velferdsstatens moralske og politiske logikk, om tillit og sosiale feller og om "quality of government".

Korrupsjon

Rothsteins siste bok er Making Sense of Corruption . Korrupsjon er også temaet for hans Grimen-forelesning.

Bo Rothstein

Graden av korrupsjon varierer sterkt mellom ulike samfunn. Høy grad av korrupsjon korrelerer også negativt med i prinsippet alle mål som finnes på menneskelig velferd.

Men hva forklarer korrupsjon, hvorfor er den så vanskelig å bekjempe og hvordan kan den tross alt bekjempes?
Les mer om Rothsteins forskning på nettsiden hans.

Slutter ved Oxford i protest

Rothstein har siden januar 2016 vært professor ved Blavatnik School of Government ved University of Oxford. Han har nå sagt opp stillingen i protest mot finansmannen Leonard Blavatniks støtte til Trump.

- Jag har valt att lämna Oxford efter jag inte kan acceptera att arbeta vid en skola som finansierats av en person som numera stöder Donald Trump, skriver Rothstein på sin nettside.

Rothstein vil i desember 2017 gå tilbake til sitt professorat i statsvitenskap ved Göteborgs universitet. Sammen med Sören Holmberg er Rothstein her grunnlegger av forskningssenteret Quality of Government (CoG), som i dag har 30 forskere.

Les mer om begrunnelsen for Rothsteins oppsigelse 

Til minne om Harald Grimen

Grimen-forelesningen holdes årlig til minne om professor Harald Grimen.

Professor Harald Grimen døde i februar 2011 som følge av en feil under en hjerteoperasjon. Med ham mistet norsk filosofi og samfunnsvitenskap en fremragende forsker og lærer. For å hedre Haralds minne vil det bli arrangert en årlig forelesning. Minneforelesningene skal speile Haralds brede interessefelt og gis av fremragende forskere.

Årets Grimen-forelesning er åpent for alle. Det krever ingen påmelding. Velkommen!

Les mer om tidligere Grimen-forelesninger

Maria Elise Koppang Frøjd Publisert: Oppdatert: