HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Psykomotorisk fysioterapi

Arbeids- og folkehelse for fysioterapeuter

Institutt for fysioterapi har en samarbeidsavtale med Norsk fysioterapeutforbund om gjennomføring av en videreutdanning i arbeids- og folkehelse for fysioterapeuter.

Om studiet

HiOA vil ikke tilby dette studiet etter høstsemesteret 2017. Kun studenter med godkjente arbeidskrav fra alle tre kurs (kurs 1, 2 og 3) er kvalifisert for å gå opp til eksamen høsten 2017.

Videreutdanningen gir uttelling i studiepoeng dersom studenten får godkjent samtlige arbeidskrav, og godkjent eksamen. Videreutdanningen er inndelt i 3 kurs:

Det er også mulig å melde seg på som kursdeltaker ved kurs 1 og kurs 2 uten å levere arbeidskrav/ eksamen, men da gir det ikke uttelling i studiepoeng.

Forutsatt fullført kurs 1 og kurs 2 kan en melde seg til kurs 3 og eksamen. Studenten må i tillegg ha tilfredsstilt kravet til tilstedeværelse i kurs 3 for å gå opp til eksamen. Kurs 1 og 2 er fullført når studenten har fått godkjent arbeidskravene:

  • obligatorisk tilstedeværelse ved kurssamlingene for kurs 1 og 2
  • skriftlige arbeidskrav ved kursene 1 og 2

De tre kursene må gjennomføres i løpet av 5 år. Påmeldte som har deltatt på kurs 1 og/eller kurs 2 for mer enn 5 år siden kan levere et nytt skriftlig arbeidskrav i tilknytning til det aktuelle kurset. Forutsatt godkjent arbeidskrav kan en melde seg til kurs 3 og eksamen. Ta kontakt med Norsk Fysioterapeutforbund angående innlevering av skriftlig arbeidskrav (oppgave) for kurs 1 og kurs 2.

For mer informasjon om studiet og pensum, se programplanen.

Søknad og opptak

Søknadsfrist

1. mars for påmelding til kurs 3.

Høgskolen i Oslo og Akershus er ansvarlig for opptak, men påmelding sendes elektronisk via Norsk fysioterapeutforbunds kursportal.

Opptakskrav

Autorisasjon som fysioterapeut i Norge

Studieinformasjon

Fakta

Videreutdanning i arbeids- og folkehelse for fysioterapeuter Kurs 1: 28. august. Kurs 3: 8. mai 15 6 måneder Pilestredet Norsk Semesteravgift: 840 kr.
Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og kopiavgift.

Mer om studiet

Gå inn på student.hioa.no for mer informasjon. Her finner du pensum, programplan

Kontakt

Administrativt:

Faglig:  Kare-Ronn.Richardsen@hioa.no

Jobbmuligheter

Etter gjennomført videreutdanning skal fysioterapeuter kunne bistå i det helsefremmende og forebyggende arbeid i arbeidslivet og folkehelsearbeidet i kommunene.

Kurs 2 kvalifiserer fysioterapeuter til å påta seg arbeidsplassvurderinger for NAV.

Publisert: Oppdatert: