HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Kompletterende utdanning for sykepleiere med fluktbakgrunn

Studiet skal bidra til at personer med fluktbakgrunn som har sykepleierutdanning fra land utenfor EU/EØS skal få komplettert sin utdanning. Studiet er også åpent for personer uten fluktbakgrunn dersom det er ledige studieplasser.

Dette kompletterende studietilbudet skal bidra til å komplettere utdanning tatt utenfor EU/EØS, slik at personer med fluktbakgrunn som har sykepleierutdanning får autorisasjon. På den måten vil de få brukt kompetansen sin og kommer raskere ut i relevant arbeid.

Studiet vil også kunne være aktuelt for sykepleiere uten fluktbakgrunn, med utdanning fra land utenfor EU/EØS, dersom det er ledige studieplasser. Studentene må ha et vedtak fra Helsedirektoratet om at de må gjennomføre studiet for å kunne få jevngod utdanning.
 
Studiet består av både teoretiske og praktiske emner, og går over et år på heltid. 

Bruk av ansiktsdekkende bekledning er ikke forenlig med gjennomføring av studiet. Ved gjennomføring av kliniske studier må studenten forholde seg til de til enhver tid gjeldende retningslinjer for bekledning som gjelder ved det enkelte praksissted.

Utdanningstilbudet er utviklet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.

Søknad og opptak

Søknadsfrist

15. april

Opptakskrav

  • Vedtak, datert etter 1.6.2015 fra Statens autorisasjonskontor for helsepersonell/Helsedirektoratet, som sier at kompletterende utdanning må tas for å oppnå en jevngod sykepleierutdanning på vei mot autorisasjon som sykepleier i Norge.
  • Fullført sykepleierutdanning fra land utenfor EU/EØS
  • Oppfylle krav til norsk (B2) og engelsk i henhold til forskrift om opptak til høyere utdanning
    Krav til norsk og engelsk for høyere utdanning
  • Har du fluktbakgrunn må du laste opp brev fra UDI med vedtak om oppholdstillatelse, der det fremkommer at du har status som flyktning

Studieinformasjon

Fakta

Kompletterende utdanning for sykepleiere med fluktbakgrunn utdannet utenfor EØS Høsten 2019 60 2 semestre Pilestredet, Oslo Norsk 30 Semesteravgift 840 krMer om studiet

Gå inn på student.hioa.no for mer informasjon:

Studentside for Kompletterende utdanning for sykepleiere med fluktbakgrunn

Kontakt

Administrativ:

studiehenvendelser-hv@oslomet.no

Publisert: Oppdatert: