meny
søk
English
Illustrasjonsbilde

Samfunnsernæring

Vil du fordype deg i sammenhengen mellom matvaner, ernæring og helse i et samfunnsperspektiv?

Om studiet

Studiet bygger på at studentene allerede har og videreutvikler en grunnleggende forståelse av human ernæring og fysiologi og samspillet mellom mat, livsstil og helse. Fokuset vil spesielt være rettet mot hvordan kostholdet kan påvirke risikoen for utvikling av sykdom, og hvordan mat kan brukes for å fremme god helse.

Les mer om innhold og organisering.

Det brukes både kvantitative og kvalitative metoder i kombinasjon med tilnærmingsmåter fra samfunnsvitenskapene for å belyse hvordan samfunnsforhold får betydning for ernæringsrelaterte helseproblem og deres løsninger. Det anvendes også modeller og metoder fra folkehelsevitenskapen. En viktig dimensjon ved studiet er å stimulere til samarbeid og medbestemmelse på tvers av fagdisipliner og profesjoner.

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

1. mars

Enkeltemner

Du kan søke på enkeltemner dersom du er tatt opp ved et annet tilsvarende masterprogram.

Enkeltemneoversikt

Opptakskrav

Bachelorgrad eller tilsvarende med fordypning i fag/emner av minimum 60 studiepoengs omfang innenfor mat- og ernæringsfag og minimum 20 studiepoeng innenfor mat- og ernæringsrelaterte emner (helse-, idretts- eller naturfaglige emner).

Kvalifikasjonskrav.

Modell for masterstudiet

2016-2017

1. studieår

2. semester
MAME443010 ECTS
Food, Globalisation and Governance
MAME421010 stp.
Prosjektbeskrivelse

2017-2018

2. studieår

Vedrørende gjennomføring av valgemner: Studentene velger først mellom MAME4310 og MAME4530, deretter mellom MAME4320 og MAME4440. Det forutsettes nok påmeldte studenter for at et valgemne skal tilbys. Studenten må velge valgemner innen 1. oktober hvert år. Det vil bli sendt ut egen påmelding til valgemner i september som må besvares.

Studieinformasjon

Fakta

Masterstudium i samfunnsernæring Høsten 2017 120 2 år, heltid Kjeller, Skedsmo Norsk og engelsk Semesteravgift: 840 kr.
Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og kopiavgift.

Mer om studiet

Er du en ny eller eksisterende student? Gå inn på student.hioa.no for mer informasjon. Her finner du også alt om studiestart for ditt studium.

Kontakt

Administrativt: studiehenvendelser-hf@hioa.no

Faglig: Asgeir Brevik

Bilde av opphakkete tomater og agurker som ligger på en skjærefjøl.

Jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer deg for folkehelsearbeid lokalt, nasjonalt eller andre steder i verden.

Les mer om jobbmuligheter

Hovedmålet med utdanningen er å sette deg i stand til å fremme et sunt kosthold tilpasset ulike grupper. Masterstudiet har et spesielt fokus på strategier og tiltak som kan bidra til å forebygge ernæringsrelaterte helseproblemer i samfunnet.

Aktuelle oppgaver kan være knyttet til behovsanalyser, strategiutvikling, prosjektdeltakelse/-ledelse og evalueringsoppgaver innenfor offentlig sektor, industri eller næringsliv. Videre kvalifiserer studiet til opplæring og opplysningsarbeid innenfor fagområdet.

Masterstudiet gir grunnlag for å delta i forskning og fagutvikling, og kvalifiserer for doktorgradsstudier.

HiOA hjelper deg med å bli karriereklar

Lukk
Studenter avbildet på avstand blant vinduer i P32.
Publisert: Oppdatert: