HiOA har blitt OsloMet – Storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Master i barnehagekunnskap ved HiOA. Illustrasjonsfoto av barn på huske. Foto: K. Fajersson

Barnehagekunnskap

Master i barnehagekunnskap passer for deg som ønsker å studere ledelse, pedagogikk, barnekultur eller mangfold i barnehage og samfunn. Masterprogrammet gir rom for videre faglig fordypning, er toårig og tematiserer emner som er relevante for barnehagens kunnskapsfelt. Ny plan publiseres i begynnelsen av 2018.

Om studiet

Studiet er en innføring i forskningsvirksomhet og omhandler sentrale spørsmål knyttet til barn, barndommer og barnehager. Gjennom studiet skal studenten fordype seg i relevante temaer for barnehagefeltet innen en av de fire studieretningene: ledelse, pedagogikk, barnekultur eller mangfold i barnehage og samfunn. 

Les mer om innhold og organisering.

Målgrupper

Masteren passer blant annet for deg som jobber i barnehagen og vil styrke din faglige kompetanse og/eller lederkompetanse, arbeide med barnehagefeltet i offentlig forvaltning eller organisasjoner, undervise i videregående skole og høyere utdanning, jobbe med forsknings- og utredningsoppgaver eller gå videre med ph.d.-studier. Studiet kan gjennomføres på heltid eller deltid. Alle studenter vil også få mulighet til å ta et semester i utlandet

Illustrasjonsfoto: K. Fajersson.

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

1. mars ( tidlig opptak) / 15. april

Poenggrense ved siste opptak

Alle kvalifiserte

Opptakskrav

Søkere må ha minst 80 studiepoeng fra emnegruppen barnehagepedagogikk, se programplanen for mer informasjon (ny plan kommer i begynnelsen av 2018).  

Det er et minstekrav til karaktersnitt.

Studieinformasjon

Fakta

Masterstudium i barnehagekunnskap August 120 2 år på heltid eller 4 år på deltid Pilestredet, Oslo Norsk Semesteravgift: 840 kr.
Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og kopiavgift.

Kontakt

Faglig: Nina Winger 
Administrativ: opptak-lui@hioa.no

Studenter som spiller et barnespill på en tablet.

Jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer for ulike typer arbeid innenfor barnehagesektoren som undervisning, arbeid i offentlig forvaltning, i medie- og organisasjonsvirksomhet og innenfor forsknings- og utviklingsarbeid. Studiet kvalifiserer for opptak på ph.d.-studier/forskerskoler.

Publisert: Oppdatert: