HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Administrasjon og ledelse

Administrasjon og ledelse

Bachelorstudiet gir bred kompetanse i offentlig politikk og administrasjon, juss, økonomi og ledelse Utdanningen er særlig rettet mot offentlig sektor, men du får også relevant kompetanse for arbeid innen organisasjons- og næringsliv.

Om studiet

Utdanningen kombinerer yrkesorientering og teori, slik at du som student oppøver evne til analyse og refleksjon, og blir i stand til å løse varierte oppgaver i et yrkesliv som er i stadig endring.

Les mer om innhold og organisering.

I første studieår får du grunnleggende innføring i organisasjon, ledelse og kommunikasjon, juss, politikk og administrasjon. Dette blir etterfulgt av styring, økonomi og stat og kommunalrett i andre studieår. I andre studieår lærer du også samfunnsvitenskapelig metode og har en praksisperiode på ni uker. 

I tredje studieår får du mulighet til å velge blant ulike valgfag. Du kan også velge å ta et semester som utvekslingsstudent.

I sjette semester lærer du om strategi, organisasjonsendring og endringsledelse, i tillegg til å skrive en bacheloroppgave.

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

15. april - ordinær søknadsfrist.
1. mars - søknadsfrist for enkelte søkergrupper, se nettsidene for Samordna opptak.

Poenggrense ved siste opptak

Ordinær kvote: 50,4
Kvote for førstegangsvitnemål: 43

Opptakskrav

Generell studiekompetanse / realkompetanse.

Søk med studiekode

215 138

Studieinformasjon

Fakta

Bachelorstudium i administrasjon og ledelse August 180 3 år, heltid Pilestredet, Oslo Norsk 120

Semesteravgift (student.hioa.no).

Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og kopiavgift.

Mer om studiet

Er du tatt opp som student? Gå inn på student.hioa.no for mer informasjon. Her finner du også alt om studiestart for ditt studium.

Kontakt

Administrativ: SAM-infosenter

Jobbmuligheter

Bachelorstudiet i administrasjon og ledelse er særlig rettet mot offentlig sektor, men du får også relevant kompetanse for arbeid innen organisasjons- og næringsliv. Utdanningen er praksisnær.

Les mer om jobbmuligheter

Etter endt studium arbeider mange som saksbehandlere innen fagområdene økonomi, juss, personalforvaltning/HR eller organisasjon og administrasjon. Du kan også jobbe med prosjektledelse, utredning og planlegging.

Siden studiet  gir en god innføring i ledelse og styring, kan det også bidra til at du avanserer til mer ledende stillinger etter hvert.

HiOA hjelper deg med å bli karriereklar.

Lukk
Ida Hjelmeland portrett med paraply
Publisert: Oppdatert: