HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Anerkjennende kommunikasjon

Familiearbeid med barn og foreldre

Videreutdanningen gir en innføring i ulike familieterapeutiske retninger og modeller i arbeid med barn og foreldre. Studiet gir en oversikt over systemisk forståelse og tilnærming med særlig fokus på trening i sirkulær spørring.

Dette studietilbudet er rettet mot deg som er ansatt i helse- og sosialsektoren, frivillige organisasjoner, velferdssektoren eller andre som arbeider med barn og foreldre. I tillegg til den systemiske familieforståelsen lærer du om flergenerasjonsperspektivet, strukturell familieterapi, løsningsfokusert tenkning, narrativ praksis og utviklingsstøttende perspektiv med fokus på barn-foreldrerelasjonen.

I undervisningen vil vi reflektere over oss selv og våre egne familier. Slik øker vi forståelsen av vår rolle som hjelpere og forståelsen for dem vi samarbeider med faglig.

Videreutdanningen har seks undervisningsdager, og undervisningen veksler mellom forelesninger, øvelser og rollespill. For mer informasjon om innhold, arbeidskrav og vurderingsform se emneplanen.

Se undervisningsdatoer for våren 2019 her.

Søknad og opptak

Søknadsfrist

Opptak til våren 2019 avsluttet.

Opptakskrav

Bachelorgrad fra høgskole/universitet, fra studier innen helse-, velferds- og sosialfag, pedagogikk eller tilsvarende.

Studieinformasjon

Fakta

Familiearbeid med barn og foreldre Våren 2019 10 stp. 1 semester, deltid Pilestredet, Oslo Norsk 30 Semesteravgift: 640 kr.
Studieavgift: 9000 kr.

Mer om studiet

Er du en ny eller eksisterende student? Gå inn på student.hioa.no for mer informasjon. Her finner også alt om studiestart for ditt studium.

Kontakt

Emneansvarlig: Liv Frøyland.

Administrative spørsmål: Team EVO.

Publisert: Oppdatert: