HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Bibliotek- og informasjonsvitenskap

Bibliotek- og informasjonsvitenskap

Som doktorgradsstudent i bibliotek- og informasjonsvitenskap kan du kvalifisere deg til forskning innen feltet, undervisningsstillinger ved universiteter og høgskoler og andre typer stillinger som stiller høye krav til vitenskapelig kompetanse.

Om studiet

Doktorgradsstudiet i bibliotek- og informasjonsfag har tre kjerneområder:  Kunnskapsorganisasjon og gjenfinning, Litteratur og bruker, samt Bibliotek og samfunn. Hovedfokus i faget ligger på relasjonen mellom et informasjonsorganiserende system, for eksempel et bibliotek i fysisk og digital form, og faktiske og potensielle brukere av dokumentene i systemet.

Les mer om innhold og organisering.

Faget består av emner knyttet til for eksempel systemer for kunnskapsorganisering og gjenfinning, metoder for beskrivelse og indeksering av dokumenter, menneskers informasjonssøkeadferd, formidling av innhold fra systemet til brukere, informasjons- og kulturpolitikk.

Høstens kurs

PBIB9000 Bibliotek- og informasjonsvitenskapelig teori

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

Løpende søknadsfrist.

Opptakskrav

Fullført hovedfags- eller mastergradsstudier i bibliotek- og informasjons­­vitenskap eller tilsvarende, for eksempel informatikk, mediefag, dokumentasjonsvitenskap, kulturfag eller litteratursosiologi.

Studieinformasjon

Fakta

Ph.d.-program i bibliotek- og informasjonsvitenskap

Fører til grad:
Ph.d. i bibliotek- og informasjonsvitenskap
Etter innvilget søknad 180 stp. 3 år, heltid Pilestredet, Oslo Ta kontakt for informasjon Ta kontakt for informasjon.

Mer om studiet

Mer informasjon om ph.d.-programmet:

Kontakt

Faglig koordinator:

Katriina Byström

Administrativ koordinator:

Birgit Abfalterer

Bildet viser kunst som finnes utenpå Kjeller-bygget.

Jobbmuligheter

Målgruppen for ph.d.-programmet er personer som ønsker å kvalifisere seg til forskning innen feltet i bibliotek- og informasjonsvitenskap, undervisningsstillinger ved universiteter og høgskoler og andre typer stillinger som stiller høye krav til vitenskapelig kompetanse.

Publisert: Oppdatert: