HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Fagforfatterstudiet

Fagforfatterstudiet

Fagforfatterstudiet er et tilbud til studenter som ønsker å profesjonalisere sine faglitterære kvalifikasjoner, for eksempel som forfatter, forsker, lærebokskribent, konsulent eller forlegger.

Om studiet

Fagforfatterstudiet er et populært tverrfaglig ettårig deltidsstudium fordelt over fire semestre. Studiet er et tilbud til studenter som ønsker å profesjonalisere sine faglitterære kvalifikasjoner. Studiet passer for engasjerte skribenter som ønsker å skrive god sakprosa rettet mot en interessert allmennhet.

Les mer om innhold og organisering.

Studiet består av tre samlinger per semester, som går fra fredag etter lunsj til lørdag ettermiddag. Undervisningen er en kombinasjon av forelesninger om relevante emner innen sakprosa og arbeid i grupper med tekster – såkalt prosessorientert skriving. Studentene legger fram prosjektideer og skisser som det arbeides videre med i gruppene og mellom samlingene. Studentene får også veiledning mellom samlingene.

Hvis det er mulig, er det en styrke om studenten har et større prosjekt der deler av det kan utvikles under studiet. Vi oppfordrer derfor søkere som får tilbud om studieplass til å sende inn en prosjektskisse over et faglitterært tema som kan bli et større arbeid.

Uansett omfang på studentarbeidene er den prosessorienterte skrivingen studiets grunnstamme. Det er obligatorisk å levere inn tekster og delta på samlingene. Sykdom må dokumenteres, og studenten kan ikke få gå opp til eksamen hvis han/ hun er fraværende fra mer enn en samling.

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

Det blir ikke tatt opp nytt kull høsten 2018.

1. mars (annethvert år) - gjelder både registrering i SøknadsWeb og innsending av dokumentasjon.

Enkeltemne

Du kan søke på enkeltemne uten å være tatt opp på fagforfatterstudiet. Klikk på lenken for å lese mer om innhold, opptakskrav og søke opptak:

Vår 2018 tilbys emnet FAGF6300 Fag og kommunikasjon

Opptakskrav

120 studiepoeng fra universitet eller høgskole eller dokumentert publikasjon av fagprosa  på minimum 100 sider.

Om opptakskriterier og innsending/opplasting av vedlegg.

Logg deg inn i Søknadsweb, velg «Masterstudier og enkeltemner på masternivå» og "felles opptak til master, videreutdanning og ...". Finn Fagforfatterstudiet i nedtrekksmenyen, eller søk det opp i søkefeltet.

Studieinformasjon

Fakta

Fagforfatterstudiet.
Studiet kan inngå i en bachelorgrad.
Høst 2016 60 2 år, deltid Pilestredet, Oslo Norsk 20 Semesteravgift: 860 kr.
Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og kopiavgift.

Mer om studiet

Er du tatt opp som student? Gå inn på student.hioa.no for mer informasjon. Her finner du også alt om studiestart for ditt studium.

Kontakt

Faglig: Birgitte Kjos Fonn
 Administrativ: SAM-infosenter

Bilde av innsiden av Pilestredet 32, hvor man ser etasjene oppover gjennom glass.

Jobbmuligheter

Sakprosafeltet har de siste tiårene vokst både i omfang og betydning, og har fått en sterk posisjon i offentlig debatt.

Les mer om jobbmuligheter

Fagforfatterstudiet ved Høgskolen i Oslo og Akershus er et prosessorientert tilbud til studenter som ønsker å profesjonalisere sine faglitterære kvalifikasjoner, for eksempel som forfatter, forsker, lærebokskribent, konsulent eller forlegger.

Lukk
Studenter avbildet på avstand blant vinduer i P32.

Studentene forteller

Studiemagasinet 24/7

Publisert: Oppdatert: