HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Informasjonsteknologi

Informasjonsteknologi

Bachelorstudiet i informasjonsteknologi gir den mest omfattende utdanningen innen data ved OsloMet. Her har du mulighet til å studere bredt og dypt innen design, utvikling, administrasjon, og vedlikehold av datasystem.

Om studiet

Alle obligatoriske emnene i studiet er direkte IT-relaterte.

Les mer om innhold og organisering.

Både dataingeniørstudiet og bachelorstudiet i informasjonsteknologi gir en grunnleggende, bred og yrkesrettet utdanning i informasjonsteknologi særlig rettet mot programmering, programvare, system- og applikasjonsutvikling.

Studiene inneholder også system- og driftstekniske emner. Bachelorstudiet i informasjonsteknologi har flere datafaglige emner enn i dataingeniørstudiet, blant annet relatert til webteknologi og datasikkerhet.

Hvordan lærer du?

For å gjennomføre studiet på normert tid, må du regne med å bruke 35 til 40 timer per uke på studierelatert arbeid gjennom hele semesteret. Forelesninger, praktiske øvelser på datalaboratorier, praktiske prosjektoppgaver, selvstudium og gruppearbeid blir vektlagt som arbeidsformer.

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

15. april - ordinær søknadsfrist.
1. mars - søknadsfrist for enkelte søkergrupper, se nettsidene til Samordna opptak.

Poenggrense ved siste opptak

Ordinær kvote: 53,2
Kvote for førstegangsvitnemål: 40,2

Opptakskrav

Generell studiekompetanse / realkompetanse.

Spesielle opptakskrav: R1 eller S1+S2.

Søk med studiekode

215 395

Studieinformasjon

Fakta

Bachelorstudium i informasjonsteknologi.
August 180 Varighet 3 år, heltid Pilestredet, Oslo Norsk (engelsk kan bli brukt i enkelte emner avhengig av lærerkrefter) 52

Semesteravgift (student.hioa.no)
Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og kopiavgift.

Mer om studiet

Er du en ny eller eksisterende student? Gå inn på student.hioa.no for mer informasjon. Her finner også alt om studiestart for ditt studium, i tillegg til pensum, emne- og programplaner.

Kontakt

Faglig:  Terje Gjøsæter
Administrativ: Kontaktskjema

Jobbmuligheter

Å arbeide med IT er variert, og omfatter mange forskjellige arbeidsoppgaver. Det er stort behov for IT-kompetanse i de fleste bransjer, og IT-faglig bakgrunn er ettertraktet.

Les mer om jobbmuligheter

Les mer om jobbmuligheter Du kan jobbe som utvikler av programvare, som apper til mobiltelefoner og nettbrett, nettsider eller større datasystemer. Du kan også få jobb innen drift av datasystemer som brukes til daglig.

Gjennom valgfag kan du spesialisere deg innen design, utvikling eller drift. Jobbmulighetene er mange, både i offentlig og privat sektor.

En IT-utdanning på HiOA vil gi deg et godt og bredt utgangspunkt for å gå ut i arbeidslivet eller ta mer høyere utdanning, for eksempel på masternivå.

Lukk

Utveksling

Fra andre året på studiet har du som student ved HiOA mange muligheter å velge mellom hvis du vil studere i utlandet. HiOA samarbeider med høgskoler og universitet ulike steder i verden.

Mange arbeidsgivere verdsetter internasjonal erfaring høyt, også den språkkompetansen man oppnår gjennom ett eller to semester ute.

Mer om utveksling.

Aleksander Aleksic, Cato André Fjeld Johansen og Ole Espen Lundsør med en fjernstyrt bil foran seg på et bord

Din tanke er fri, hvor tror du den kjører?

IT-studentene Aleksander, Cato og Ole ville finne ut om man kan styre en rullestol med headset

Mye og jevn innsats gir resultater...

og programmeringsfag var gøy, mener Anika

Ti tips til studiesøkere

Usikker på hva du skal studere?

Publisert: Oppdatert: